Jordbærtærte - Vegan - Laktosefri - Glutenfri - Sukkerfri.

Trine Hvornum
Der er ikke somme uden man har nydt en lækker jordbærtærte, dennelækre jordbærtærte er både sukkerfri, laktosefri, vegan og glutenfri.

Læs mere →

Bedstefar skæg med fersken - Glutenfri & Laktosefri

Trine Hvornum

Denne opskrift er en glutenfri og laktosefri kage med lækker fersken i kagens midte, toppet med et sprødt marengslåg, den smager så fantastisk.

Tid i alt: 65 min
Arbejdstid: 45 min
Bagetid: 30-35 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8

Kagebunden:

Ingredienser:

Frugtmidten:

Sprød mangstop:

Pynt:

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Start med at pisk kokosukker, vaniljepulver og blød smør gost sammen.
  • Dernæst tilsæt en æggeblomme af gangen og rør godt rundt i mellem.
  • Bland fuldkornsrismel, havremel, bagepulver, himalaya salt, gos sammen.
  • Tilsæt den tørremelblanding sammen med smørmassen.
  • Tilsæt mandelmælken og rør kagen godt sammen.
  • Hæld kagen i en smurt springform.
  • Bag kagen på nederste rille i ovnen i ca. 25-30 min.
  • Tjek kagen om den er færdig, tjek med en tandstil eller lign.
  • Tag den ud af ovenen og lad den køle af.
  • Vask og halver ferskner, fjern alle sten.
  • Skær dem i tynde både.
  • Plaser dem pænt på en pande med rørsukker.
  • Varm panden op med lav varme, lad dem koge lige til frugterne begynder at afgive frugtsaft fra sig.
  • Plaser fersknerne pænt på den færdigbagte kage (undgår væsken).
  • Pisk æggehvider stive, tilsæt dernæst sikker lidt af gangen. Pisk godt indtil æggemassen er en sej marengs.
  • Fordel marengs over kagen som et låg på fersnkerne. 
  • Fordel hakkede hasselnødder og hasselnøddekrokant.
  • Bag den i yderligere 15 min. 
  • Hold øje med den ikke bliver for mørk.
  • Når kage ner lerttere gylden tages den ud af ovnen.
  • Lad kagen køle helt af før den frigøres fra springformen og nydes.

 

 

Læs mere →

Glutenfri Træstammer - Lækre og sunde lavet på sortebønner

Trine Hvornum

Vi har altid nogle glutenfri & laktosefri hjemmelavede træstammer i fryseren når børnene skal til fødselsdag eller lign. eller vi bare skal have lidt hygge en aftenstund.

De er lavet på sortebønner og dadler, og smager så fuglenede synger.

Det tager ikke lang til at tø op sådan nogle lækre træstammer. Nogle gange er der rester at choko-bønnemassen til træstammerne, det triller vi til kugler og dypper dem i chokolade, de er også gode at have i fryseren.

Tilberedelsestid:
Kan fryses: Ja
Antal: 15 stk. (alt efter str.)

Ingredienser:

Marcipan delen:

Pynt:

Fremgangsmåde:

FYLD

  • Blend havregryn godt.
  • Start med at dræn de sorte bønner, vask dem godt. Lad dem dryppe godt af. 
  • Mens bønnerne drypper af kan alle stenene fjernes fra dadlerne.
  • Blend dadler, bønner, romessens, himalaya salt, vaniljepulver, hindbærmarmelade, blend dem til de får en find og lind konsistens.
  • Bland havregryn, kakaopulver og kokosmel godt sammen. 
  • Bland den tørre del sammen med bønne delen.
  • Hold godt øje med havregryn og bønner er godt blendet.
  • Smag til om du ønsekr mere romessens og himalaya salt.
  • Massen skal være blød men ikke for klistret.
  • Kom massen i en skål og sæt den i køleskabet i 2-3 timer.

Marcipan:

  • Start med at bland marcipan og flormelig godt sammen.
  • Tilsæt glykosesirup til marcipanen.
  • Ælt det godt sammen.
  • Rul marcipanen ud på en ren overflade.
  • Rul marcipanen ud i en rektangel.
  • Tag fyldet u af køleskabet, og rul en land pølse der passer i str. med marcipanen.
  • Lav dem i den passe str. der passer til dig.
  • Skær dem ud i stammer.

Chokolade:

  • Smelt chokolade og kokosolie over et vandbad.
  • De afskårende træstammer dyppes i hver ende i den smeltede chololade.
  • Sæt træstammerne på bagepapir og sæt dem på køl til chokoladen er størknet.
  • Opbevar den i en tæt beholder på køl.
  • Frys dem gerne ned, det tager ikke længe at optø.

Læs mere →

Glutenfri & Laktosefri Gulerodskage

Trine Hvornum
En helt fantastisk lækker glulerodkage der både er laktosefri og glutenfri. Vores børn elsker denne kage og den friske topping der er på kagen.

Læs mere →

Glutenfri & Laktosefri Blåbærkage

Trine Hvornum
En glutenfri blåbærkage med skjulte sunde egenskaber, fordi blåbær indeholder flere antioxidanter end næsten alle andre fødevarer i forhold til vægten på det lille bær.

Læs mere →

Glutenfri Krydderkage toppet med frisk citronglasur

Trine Hvornum
En yderst lækker krydderkage med varmende krydderier og frisk glasur. Kagen er både laktosefri og glutenfri. Denen kage er en af vores ynglings kager da den både smagsfuld og frisk på samem tid

Læs mere →

Appelsin & Citronkage med Birkes - Glutenfri & Laktosefri.

Trine Hvornum

Lækker, luftig og yderst frisk appelsin og citronkage, med knadende birkes. Den er helt ude ngluten og laktose.
 
 
Tid i alt: 60 min
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 35-40 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8
 
Ingredienser:
 
125 g Rørsukker.
3 økologiske æg.
100 g Naturli Vegan Blok – Blødt smør.
5 Citroner (saften og fint reven skal, gem lidt til glasur)
2 store Appelsiner (saften og fint reven skal, gem lift til glasur).
1 tsk. Vaniljepulver.
1 tsk. Bagepulver. glutenfri
100 g Blå birkes
100 g Fuldkornrismel (glutenfri).
100 g Havremel (glutenfri).
½ tsk. Himalayasalt.
 
Topping
200 g Flormelis
6 spsk. Citrus saft (fra appelsin og citronsaften)
4 spsk. Fint reven appelsin og citron skal.

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
  • Skæt smør i små tern, kom lidt i røremaskinen ad gangen.
  • Vask, riv og pres saften ud af citron og appelsin.
  • Bland mel, birkes, salt, vaniljepulver og bagepulver.
  • Bland Sukker, smør og mel sammen.
  • Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm. Beklædt med bagepapir i bunden.

 

Læs mere →

Rødbedekage - Glutenfri & Laktosefri.

Trine Hvornum
lækker og luftig rødbede kage, vi er vilde med denne kage, og helt fantasitsk at den er fyldt med næring fra rødbede. Denne sunde kage er med rødbede, som man slet ikke kan smage. Den er glutenfri og laktosefri.

Læs mere →

Rabarber muffin - Glutenfri & Laktosefri

Trine Hvornum
Glutenfri og laktosefri rabarber muffin, med en masse omega3 fedtsyrer fra chiafrø, som også giver en masse gode fibre til fordøjelsen. Sukkerfri er de skam også.

Læs mere →

Kanelkage uden æg, gluten og laktose

Trine Hvornum
Kanelkage uden æg, gluten og laktose - Er du til lækre kager, men ikke ønsker eller tåler gluten, laktose og æg, så er denne kage helt perfekt. Den smager bare fantastisk.

Læs mere →