Opskrifter
Bedstefar skæg med fersken - Glutenfri & Laktosefri
Denne opskrift er en glutenfri og laktosefri kage med lækker fersken i kagens midte, toppet med et sprødt marengslåg, den smager så fantastisk.
Tid i alt: 65 min
Arbejdstid: 45 min
Bagetid: 30-35 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8
Kagebunden:
Ingredienser:
- 200 g Kokossukker.
- 3 stk. Æggeblomme.
- 160 g Vegan Blok - Naturli. - Blød, tag den ud af køleskabet i god tid.
- 1,5 dl Mandelmælk.
- 1 tsk Vaniljepulver.
- 1 tsk Glutenfri Bagepulver.
- 150 g Fuldkornsrismel.
- 65 g Glutenfri Havremel.
- 1 Knivspids Himalayasalt.
Frugtmidten:
- 50 g Rørsukker.
- 7 stk. Fersken.
Sprød mangstop:
- 185 g Rørsukker.
- 3 stk. Æggehvide.
Pynt:
- 50 g Grofthakkede Hasselnødder
- 20 g Hasselnøddekrokant.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Start med at pisk kokosukker, vaniljepulver og blød smør gost sammen.
- Dernæst tilsæt en æggeblomme af gangen og rør godt rundt i mellem.
- Bland fuldkornsrismel, havremel, bagepulver, himalaya salt, gos sammen.
- Tilsæt den tørremelblanding sammen med smørmassen.
- Tilsæt mandelmælken og rør kagen godt sammen.
- Hæld kagen i en smurt springform.
- Bag kagen på nederste rille i ovnen i ca. 25-30 min.
- Tjek kagen om den er færdig, tjek med en tandstil eller lign.
- Tag den ud af ovenen og lad den køle af.
- Vask og halver ferskner, fjern alle sten.
- Skær dem i tynde både.
- Plaser dem pænt på en pande med rørsukker.
- Varm panden op med lav varme, lad dem koge lige til frugterne begynder at afgive frugtsaft fra sig.
- Plaser fersknerne pænt på den færdigbagte kage (undgår væsken).
- Pisk æggehvider stive, tilsæt dernæst sikker lidt af gangen. Pisk godt indtil æggemassen er en sej marengs.
- Fordel marengs over kagen som et låg på fersnkerne.
- Fordel hakkede hasselnødder og hasselnøddekrokant.
- Bag den i yderligere 15 min.
- Hold øje med den ikke bliver for mørk.
- Når kage ner lerttere gylden tages den ud af ovnen.
- Lad kagen køle helt af før den frigøres fra springformen og nydes.
Glutenfri Træstammer - Lækre og sunde lavet på sortebønner
Vi har altid nogle glutenfri & laktosefri hjemmelavede træstammer i fryseren når børnene skal til fødselsdag eller lign. eller vi bare skal have lidt hygge en aftenstund.
De er lavet på sortebønner og dadler, og smager så fuglenede synger.
Det tager ikke lang til at tø op sådan nogle lækre træstammer. Nogle gange er der rester at choko-bønnemassen til træstammerne, det triller vi til kugler og dypper dem i chokolade, de er også gode at have i fryseren.
Tilberedelsestid:
Kan fryses: Ja
Antal: 15 stk. (alt efter str.)
Ingredienser:
- 1 ds. Sorte Bønner (drænet og skyllet)
- 200 g Bløde dadler uden sten
- 5 spsk. Hindbærmarmelade
- 6-7 spsk Romessens
- 2 tsk Vaniljepulver
- 1 tsk. Himalaya salt
- 100 g Havregryn Glutenfri
- 45 g Kokosmel
- 60 g Kakaopulver
Marcipan delen:
- 300 g Marcipan
- 25 g Glykosesirup
- 100 g Flormelis
Pynt:
- 120 g Chokolade knapper - Glutenfri og Laktosefri.
- 20 spsk Kokosolie
Fremgangsmåde:
FYLD
- Blend havregryn godt.
- Start med at dræn de sorte bønner, vask dem godt. Lad dem dryppe godt af.
- Mens bønnerne drypper af kan alle stenene fjernes fra dadlerne.
- Blend dadler, bønner, romessens, himalaya salt, vaniljepulver, hindbærmarmelade, blend dem til de får en find og lind konsistens.
- Bland havregryn, kakaopulver og kokosmel godt sammen.
- Bland den tørre del sammen med bønne delen.
- Hold godt øje med havregryn og bønner er godt blendet.
- Smag til om du ønsekr mere romessens og himalaya salt.
- Massen skal være blød men ikke for klistret.
- Kom massen i en skål og sæt den i køleskabet i 2-3 timer.
Marcipan:
- Start med at bland marcipan og flormelig godt sammen.
- Tilsæt glykosesirup til marcipanen.
- Ælt det godt sammen.
- Rul marcipanen ud på en ren overflade.
- Rul marcipanen ud i en rektangel.
- Tag fyldet u af køleskabet, og rul en land pølse der passer i str. med marcipanen.
- Lav dem i den passe str. der passer til dig.
- Skær dem ud i stammer.
Chokolade:
- Smelt chokolade og kokosolie over et vandbad.
- De afskårende træstammer dyppes i hver ende i den smeltede chololade.
- Sæt træstammerne på bagepapir og sæt dem på køl til chokoladen er størknet.
- Opbevar den i en tæt beholder på køl.
- Frys dem gerne ned, det tager ikke længe at optø.
Glutenfri & Laktosefri Gulerodskage
Glutenfri & Laktosefri Blåbærkage
Glutenfri Krydderkage toppet med frisk citronglasur
Appelsin & Citronkage med Birkes - Glutenfri & Laktosefri.
Lækker, luftig og yderst frisk appelsin og citronkage, med knadende birkes. Den er helt ude ngluten og laktose.
Tid i alt: 60 min
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 35-40 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8
Ingredienser:
125 g Rørsukker.
3 økologiske æg.
100 g Naturli Vegan Blok – Blødt smør.
5 Citroner (saften og fint reven skal, gem lidt til glasur)
2 store Appelsiner (saften og fint reven skal, gem lift til glasur).
1 tsk. Vaniljepulver.
1 tsk. Bagepulver. glutenfri
100 g Blå birkes
100 g Fuldkornrismel (glutenfri).
100 g Havremel (glutenfri).
½ tsk. Himalayasalt.
Topping
200 g Flormelis
6 spsk. Citrus saft (fra appelsin og citronsaften)
4 spsk. Fint reven appelsin og citron skal.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
- Skæt smør i små tern, kom lidt i røremaskinen ad gangen.
- Vask, riv og pres saften ud af citron og appelsin.
- Bland mel, birkes, salt, vaniljepulver og bagepulver.
- Bland Sukker, smør og mel sammen.
- Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm. Beklædt med bagepapir i bunden.