Glutenfri Træstammer - Lækre og sunde lavet på sortebønner
Vi har altid nogle glutenfri & laktosefri hjemmelavede træstammer i fryseren når børnene skal til fødselsdag eller lign. eller vi bare skal have lidt hygge en aftenstund.
De er lavet på sortebønner og dadler, og smager så fuglenede synger.
Det tager ikke lang til at tø op sådan nogle lækre træstammer. Nogle gange er der rester at choko-bønnemassen til træstammerne, det triller vi til kugler og dypper dem i chokolade, de er også gode at have i fryseren.
Tilberedelsestid:
Kan fryses: Ja
Antal: 15 stk. (alt efter str.)
Ingredienser:
- 1 ds. Sorte Bønner (drænet og skyllet)
- 200 g Bløde dadler uden sten
- 5 spsk. Hindbærmarmelade
- 6-7 spsk Romessens
- 2 tsk Vaniljepulver
- 1 tsk. Himalaya salt
- 100 g Havregryn Glutenfri
- 45 g Kokosmel
- 60 g Kakaopulver
Marcipan delen:
- 300 g Marcipan
- 25 g Glykosesirup
- 100 g Flormelis
Pynt:
- 120 g Chokolade knapper - Glutenfri og Laktosefri.
- 20 spsk Kokosolie
Fremgangsmåde:
FYLD
- Blend havregryn godt.
- Start med at dræn de sorte bønner, vask dem godt. Lad dem dryppe godt af.
- Mens bønnerne drypper af kan alle stenene fjernes fra dadlerne.
- Blend dadler, bønner, romessens, himalaya salt, vaniljepulver, hindbærmarmelade, blend dem til de får en find og lind konsistens.
- Bland havregryn, kakaopulver og kokosmel godt sammen.
- Bland den tørre del sammen med bønne delen.
- Hold godt øje med havregryn og bønner er godt blendet.
- Smag til om du ønsekr mere romessens og himalaya salt.
- Massen skal være blød men ikke for klistret.
- Kom massen i en skål og sæt den i køleskabet i 2-3 timer.
Marcipan:
- Start med at bland marcipan og flormelig godt sammen.
- Tilsæt glykosesirup til marcipanen.
- Ælt det godt sammen.
- Rul marcipanen ud på en ren overflade.
- Rul marcipanen ud i en rektangel.
- Tag fyldet u af køleskabet, og rul en land pølse der passer i str. med marcipanen.
- Lav dem i den passe str. der passer til dig.
- Skær dem ud i stammer.
Chokolade:
- Smelt chokolade og kokosolie over et vandbad.
- De afskårende træstammer dyppes i hver ende i den smeltede chololade.
- Sæt træstammerne på bagepapir og sæt dem på køl til chokoladen er størknet.
- Opbevar den i en tæt beholder på køl.
- Frys dem gerne ned, det tager ikke længe at optø.
Tilføj en kommentar