Glutenfri Granola med Grønne Linser & Nødder

Glutenfri Granola med Grønne Linser & Nødder

Trine Hvornum

En lækker og smagsfuld granola, der er fyldt med en masse protein, kostfibre og sunde omega 3 fedtsyrer.

Tilberedelses tid:  30-40 min.
Bagetid: 20-30 min.
Mængde:  Stor familie beholder.

 

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
  • De grønne linser skal skylles grundigt inden de skal koges.
  • Fyld en gryde med riglig vand.
  • Lad dem koge i ca. 25 min.
  • Når der er færdige, lad dem dryppe af.
  • Fordel dem ud på et rent viskestykke, samt et oven på for at fjerne mest mulig vand.
  • Fordel grønne linser ud på 2 eller 3 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Bad dem i ca- 20-25 min, rør godt rundt i dem i ny og næ imens de er i ovnen.
  • Smelt smør og honning i en gryde ved svag varme.
  • Hak Sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner i foodprocessoren, som anvist i ingredienslisten. 
  • Tilsæt havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner med smør, honning, vaniljepulver og kanel.
  • Bland grønne linser, sesamfrø, græskarkerner, smør, honning og smør blandingen godt sammen. Bag dem i ovnen i 10 min mere i den varme ovn. Husk at rør godt rundt mens de er i ovnen. 
  • Hak nødder, mandler, kokoscchips og chokolade som anvist i ingredienslisten.
  • Granolaen skal være let gylden, tag den ud af ovnen og bland det med mandler, nødder og kokoschips.
  • Lad den lækre granola køle helt af.
  • Opbevar det i en lufttæt beholder.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige