Bedstefar skæg  med fersken - Glutenfri & Laktosefri

Bedstefar skæg med fersken - Glutenfri & Laktosefri

Trine Hvornum

Denne opskrift er en glutenfri og laktosefri kage med lækker fersken i kagens midte, toppet med et sprødt marengslåg, den smager så fantastisk.

Tid i alt: 65 min
Arbejdstid: 45 min
Bagetid: 30-35 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8

Kagebunden:

Ingredienser:

Frugtmidten:

Sprød mangstop:

Pynt:

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Start med at pisk kokosukker, vaniljepulver og blød smør gost sammen.
  • Dernæst tilsæt en æggeblomme af gangen og rør godt rundt i mellem.
  • Bland fuldkornsrismel, havremel, bagepulver, himalaya salt, gos sammen.
  • Tilsæt den tørremelblanding sammen med smørmassen.
  • Tilsæt mandelmælken og rør kagen godt sammen.
  • Hæld kagen i en smurt springform.
  • Bag kagen på nederste rille i ovnen i ca. 25-30 min.
  • Tjek kagen om den er færdig, tjek med en tandstil eller lign.
  • Tag den ud af ovenen og lad den køle af.
  • Vask og halver ferskner, fjern alle sten.
  • Skær dem i tynde både.
  • Plaser dem pænt på en pande med rørsukker.
  • Varm panden op med lav varme, lad dem koge lige til frugterne begynder at afgive frugtsaft fra sig.
  • Plaser fersknerne pænt på den færdigbagte kage (undgår væsken).
  • Pisk æggehvider stive, tilsæt dernæst sikker lidt af gangen. Pisk godt indtil æggemassen er en sej marengs.
  • Fordel marengs over kagen som et låg på fersnkerne. 
  • Fordel hakkede hasselnødder og hasselnøddekrokant.
  • Bag den i yderligere 15 min. 
  • Hold øje med den ikke bliver for mørk.
  • Når kage ner lerttere gylden tages den ud af ovnen.
  • Lad kagen køle helt af før den frigøres fra springformen og nydes.

 

 

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige