Glutenfri & Laktosefri Gulerodskage
Gulerodskage med valnødder og kanel
En helt fantastisk lækker glulerodkage der både er laktosefri og glutenfri. Vores børn elsker denne kage og den friske topping der er på kagen. Vi laver den også til som muffins (bages kortere tid) når vi skal på tur, da deter let at have en kage med der allerede er person anrettet. Glutenfri og laktosefri glulerodakage kan noget og er blidere for din maves sundhed.
Tid i alt: 105 minArbejdstid: 40 min
Bagetid: 40-45 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8
Ingredienser:
- 150 g Blødt stuetemperatur smør -Vegan blok fra Naturli
- 80 g Kokossukker
- 120 g Brun Farin
- 4 Æg – Stuetempereret, ellers skiller kagen.
- 25 g Glutenfri Surdej (Opskrift her)
- 100 g Havremel – Glutenfri
- 100 g Fuldkornsrismel – Glutenfri
- 1 tsk. Himalaya salt
- 2 tsk. Bagepulver – Glutenfri
- 1-2 tsk. Kanel (uden top)
- 1 tsk. Vaniljepulver
- 350 g Gulerødder – Groft reven
- 60 g Valnødder – Groft hakket
- 100 g Chokolade – Mørk groft reven - Glutenfri og laktosefri
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft
- Pisk det stuetempereret smør sammen med kokossukke og brun farin, til det er helt ensartet og lækker luftigt.
- Dernæst pist et æg i ad gangen.
- Tilsæt glutenfri surdej
- Skræl og riv gulerødderne
- Hak valnødder og chokolade
- I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen.
- Kom chokolade og valnødder sammen med de tørre ingredienser og bland dem godt.
- De tørre ingredienser blandes sammen med sukker og æggemassen.
- Smør en rund springform.
- Bag kagen i bunden af den forvarmede ovn i ca. 40- 45 min.
- Lad kagen køle helt af, før den pyntes.
Frosting:
Ingredienser:
- 100 g Bløde smør – Vegan blok fra Naturli
- 100 g Flormelis
- 150 g Neutral Flødeost – Violife
- 1 Citron – Saft og reven skal
- 1 Appelsin – Saft og reven skal
Fremgangsmåde:
- Pres og riv appelsin og citron.
- Pisk lidt saft sammen med smør og flormelis.
- Rør flødeost og lidt af reven skal i og fordel den ud over den afkølede kage.
- Pynt med reven citron og appelsin skal.
- server og nyd.
Tilføj en kommentar