Glutenfri & Laktosefri Gulerodskage

Glutenfri & Laktosefri Gulerodskage

Trine Hvornum

Gulerodskage med valnødder og kanel

En helt fantastisk lækker glulerodkage der både er laktosefri og glutenfri. Vores børn elsker denne kage og den friske topping der er på kagen. Vi laver den også til som muffins (bages kortere tid) når vi skal på tur, da deter let at have en kage med der allerede er person anrettet. Glutenfri og laktosefri glulerodakage kan noget og er blidere for din maves sundhed.

Tid i alt: 105 min
Arbejdstid: 40 min
Bagetid: 40-45 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft
  2. Pisk det stuetempereret smør sammen med kokossukke og brun farin, til det er helt ensartet og lækker luftigt.
  3. Dernæst pist et æg i ad gangen.
  4. Tilsæt glutenfri surdej
  5. Skræl og riv gulerødderne
  6. Hak valnødder og chokolade
  7. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen.
  8. Kom chokolade og valnødder sammen med de tørre ingredienser og bland dem godt.
  9. De tørre ingredienser blandes sammen med sukker og æggemassen.
  10. Smør en rund springform.
  11. Bag kagen i bunden af den forvarmede ovn i ca. 40- 45 min.
  12. Lad kagen køle helt af, før den pyntes.

Frosting:

Ingredienser:

  • 100 g Bløde smør – Vegan blok fra Naturli
  • 100 g Flormelis
  • 150 g Neutral Flødeost – Violife
  • 1 Citron – Saft og reven skal
  • 1 Appelsin – Saft og reven skal

Fremgangsmåde:

  1. Pres og riv appelsin og citron.
  2. Pisk lidt saft sammen med smør og flormelis.
  3. Rør flødeost og lidt af reven skal i og fordel den ud over den afkølede kage.
  4. Pynt med reven citron og appelsin skal.
  5. server og nyd.

 

 

 

 

 

 

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige