Glutenfri & Laktosefri Blåbærkage
Blåbærkage, en kage med de små meget sunde bær. Blåbær indeholder flere antioxidanter end næsten alle andre fødevarer i forhold til vægten på det lille bær. Blåbær er et lille bær der har en fin lysende flot blåfarve til en helt sort blå farve, dette er stoffet ”anthocyanin”, der giverbærret den flotte blå farve. Kagen er både laktosefri og glutenfri og har en herlig smag.
Tid i alt: 60 min.Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 40 min.
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Antal personer: 8 stk.
Ingredienser
- 120 g Kokossukker
- 2 stk. Økologisk æg – Stået på bordet i min. 30 min
- 200 g Rismel Fuldkorn - Glutenfri
- ½ tsk. Himalayasalt
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljepulver
- 1 dl Mandelmælk – Stået på bordet min. 30 min.
- 200 g Naturli smør - Vegan Blok – Stået på bordet min. 30 min.
- 200 g Blåbær. Skyllede hvis friske, hvis det er frost, så hæld optøet væske fra.
- 2 dl Chokoladeknapper
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på
- Pisk kokossukker og æg luftigt.
- Sigt alle de tørrer ingredienser igennem en si.
- Bland blåbær og chokoladeknapper i melblandingen.
- Smelt smør og lade det køle af.
- Tilsæt mælken i smørret og kom det op i sukker/æg blandingen.
- Tilsæt melblandingen og rør det forsigtigt sammen i hånden.
- Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm. eller en brødform. Beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen i ovnen i ca. 40 min.
- Lad den køle helt af inden du nyder den
Tilføj en kommentar