Opskrift på Surdej

Surdej med fuldkornsrismel - Glutenfri

Trine Hvornum

Surdej med fuldkornsrismel - Glutenfri - Jeg har lært at lave surdej, som bruges i stedet for gær mm. Den er perfekt til både brød og kager. Jeg er vild med denne udgave, jeg synes det giver en lækker cremet konsistens. Jeg bager vores glutenfri rugbrød med surdej, kager i forskellige former. Surdej er blid for maven. Jeg har prøvet med forskellige mel sorter, men fuldkornsrismel passer bedst synes jeg 

Første dag

Opløs 1 tsk. Honning sammen med  2 dl. lunken vand. Når honningen er opløst, bland dernæst 2 dl. Fuldkornsrismel For en vegan udgave i stedet for honning, så brug sojayoghurt, så bliver det også en mere cremet konsistens. Blandingen kommer du op i et rent glas med låg der kan lukkes helt tæt. Men lad det stå åbent et lunt sted til imorgen.

Anden Dag

Denne dag skal du røre i surdejen, måske dufter den allerede lidt syrligt idag, hvis den står lunt så gør den helt sikkert. Rør gerne flere gange idag med en træske. Måske har den brug for lidt justering i konsistensen hvis den er for tynd, så prøv med lidt mere mel.

Tredje dag

Er der bobler i surdejen idag, så er den klar til bagning. Rør rundt i den den rundt forsigtigt. Den smager og dufter syrligt. Har den står for koldt, så kan det godt være den først er klar imorgen. For at holde gang i surdejen skal man bare tilføre lidt mel og væske igen, sætte den på køl. Rør i den i ny og næ. Huske hvergang du tar noget surdej fra krukken at komme mere i, så den stadig er igang. Vi bruger den herhjemme 2 til 3 gange om ugen.

Efterfølgende pasning af din lille nye barn - Dette er slet ikke særlig svær som man tror. Jeg har eksperimenteret en del i de forskellige melsorter, men denne her kommer på min rangliste.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige