Opskrifter
Glutenfri Pizzabund
Den bedste pizzadej er den hjemmelavede pizzadej, der er lavet med de bedste råvarer. Prøv denne lækre og super lette pizzadej. Den er helt uden gluten, laktose og er vegansk. Du får en let og luftig pizzabund. Jeg har en SAGE pizzaovn, hvilket også gav de sprødeste pizzabunde og fik den veganske ost til at smelte som en drøm. Vi har lavet disse pizzabunde mange gange nu og er vilde med glutenfri pizzabunde.
Den glutenfri pizzadej er perfekt til dig der ikke tåelr gluten eller ikke ønsker gluten i din hverdag. Denne pizzadej kræver ikke mange ingredienser for at få en super lækker og sprød pizzabund. Dette er mit bud på en fantastisk pizzabund. Prøv dig frem med din ynglings pizza topping.
Ingredienser:
- 1 L lunken vand
- 40 g Loppefrøskaller
- 25 g Glutenfri Gær
- 100 g Glutenfri Surdej (find opskrift her)
- 100 g Olivenolie
- 20 g Himalayasalt
Mel:
- 200 g Glutenfri Havremel
- 200 g Majsmel
- 200 g Fuldkorns rismel
- 200 g Doves free Hvide mel
- Lidt majsmel til udrulning/udformning af pizza
Antal:
- 6 stk. almindelige str. pizzabunde.
Fremgangsmåde:
- Smuldre gæren ud i i det lunkne vand sammen med himalayasalt, kom loppefrøskallerne i og rør det godt rundt, så alle loppefrøenen er under vand.
- Lad det hvile i 5 min, så det bliver som gele konsistens, og massen tyknes.
- Mens det hviler i de 5 min. bland da havremel, fuldkornsrismel, doves free hvide mel og majsmel godt sammen.
- Tilsæt olien til den våde del, og tilsidst sammen med mel. Kør dejen godt sammen på en røremaskine i nogle min.
Hævning:
- Del dejen op i det antal pizza der ønskes, jeg har lavet denne dej til 6 almindelige pizzaer, form dem forsigtigt til større kugler.
- Kom dem i en hævekasse hvis du har sådan en eller i en form og dæk til med husholdmingsfilm, så de er helt luft tætte.
- Lad dem hæve på køl mindst 1 time, men gerne til dagen efter.
- Jeg har bagt mine pizzabunde i en SAGE pizzaovn.
- Start med at drys lidt majsmel ud på en pizzaspade, træk dejen ud i den ønskede størrelse eller rul den forsigtigt ud med en kagerulle.
- Pynt med ønsket fyld, et godt råd er ikke at kom for meget tomatsauce ud på pizzabunden, da den vil blive for slasket og tung. Drys reven ost, pizza krydderi og resten af den ønskede fyld.
Bagning:
- Har du ikke en pizzaovn, så har du måske en pizzasten, ellers bag din pizza på bagsiden af din bageplade der har været i ovnen i mindst 30 min. inden du skal bage pizzabunden.
- Følg pizzaovnens tid alt elfter pizzadejens tykkeklse, og ønskede sprødhed.
- Bager du i ovnen på din bageplade bages den i ca. 30 min. på maximal varme.
Rugbrød - Vegan - Glutenfri - Laktosefri
Rugbrød der er lækkert, luftigt, glutenfri, laktosefri og vegan
Kanelkage uden æg, gluten og laktose
Surdej med fuldkornsrismel - Glutenfri & Vegan udgave
Mynte & Rucola Pesto - Vegan
Romkugler - Vegan & Glutenfri
Lækre romkugler til en hyggestund, maddakken eller bare når man er
Ingredienser:
- 400 g Chokolade kagerest.
- 4-5 spsk Jordbærsyltetøj, der er sødet på æbler.
- 1 tsk Vaniljepulver.
- 3 spsk Kakaopulver.
- 2 tsk Romessens.
- 100 g Chokolade - Vegan.
- 1 knivspids fin himmalayasalt.
Fremgangsmåde:
- Smelt chokoladen over et vandbad - Husk der må ikke komme vand ned til chokoladen
- Rør alle de andre øvrige ingredienser sammen i en røremaskine.
- Rør dernæst den flydenede chokolade ned i dejen.
- Rul kuglerne i passende størrelse
- Tril kuglerne i den ønskede pynt
PYNT:
- Krymmel
- Hindbærstøv
- Kokosmel
- Sølv støv
- Guld støv
- Pink dust