Blåbær & Banan smoothie

Trine Hvornum
Blåbær er fyldt med vitaminer, mineraler samt antioxidanter. I de små blå bær finder du et godt tilskud A, B, C og E-vitamin. Blåbær indeholder gode fibre.

Læs mere →

Glutenfri Pizzabund

Trine Hvornum

Den bedste pizzadej er den hjemmelavede pizzadej, der er lavet med de bedste råvarer. Prøv denne lækre og super lette pizzadej. Den er helt uden gluten, laktose og er vegansk. Du får en let og luftig pizzabund. Jeg har en SAGE pizzaovn, hvilket også gav de sprødeste pizzabunde og fik den veganske ost til at smelte som en drøm. Vi har lavet disse pizzabunde mange gange nu og er vilde med glutenfri pizzabunde.

Den glutenfri pizzadej er perfekt til dig der ikke tåelr gluten eller ikke ønsker gluten i din hverdag. Denne pizzadej kræver ikke mange ingredienser for at få en super lækker og sprød pizzabund. Dette er mit bud på en fantastisk pizzabund. Prøv dig frem med din ynglings pizza topping.

Ingredienser:

  • 1 L lunken vand
  • 40 g Loppefrøskaller
  • 25 g Glutenfri Gær
  • 100 g Glutenfri Surdej (find opskrift her)
  • 100 g Olivenolie
  • 20 g Himalayasalt

Mel:

  • 200 g Glutenfri Havremel
  • 200 g Majsmel
  • 200 g Fuldkorns rismel
  • 200 g Doves free Hvide mel
  • Lidt majsmel til udrulning/udformning af pizza

Antal:

  • 6 stk. almindelige str. pizzabunde.

Fremgangsmåde:

  1. Smuldre gæren ud i i det lunkne vand sammen med himalayasalt, kom loppefrøskallerne i og rør det godt rundt, så alle loppefrøenen er under vand.
  2. Lad det hvile i 5 min, så det bliver som gele konsistens, og massen tyknes.
  3. Mens det hviler i de 5 min. bland da havremel, fuldkornsrismel, doves free hvide mel og majsmel godt sammen.
  4. Tilsæt olien til den våde del, og tilsidst sammen med mel. Kør dejen godt sammen på en røremaskine i nogle min.

Hævning:

  • Del dejen op i det antal pizza der ønskes, jeg har lavet denne dej til 6 almindelige pizzaer, form dem forsigtigt til større kugler.
  • Kom dem i en hævekasse hvis du har sådan en eller i en form og dæk til med husholdmingsfilm, så de er helt luft tætte.
  • Lad dem hæve på køl mindst 1 time, men gerne til dagen efter.
  • Jeg har bagt mine pizzabunde i en SAGE pizzaovn.
  • Start med at drys lidt majsmel ud på en pizzaspade, træk dejen ud i den ønskede størrelse eller rul den forsigtigt ud med en kagerulle. 
  • Pynt med ønsket fyld, et godt råd er ikke at kom for meget tomatsauce ud på pizzabunden, da den vil blive for slasket og tung. Drys reven ost, pizza krydderi og resten af den ønskede fyld.

Bagning:

  • Har du ikke en pizzaovn, så har du måske en pizzasten, ellers bag din pizza på bagsiden af din bageplade der har været i ovnen i mindst 30 min. inden du skal bage pizzabunden.
  • Følg pizzaovnens tid alt elfter pizzadejens tykkeklse, og ønskede sprødhed.
  • Bager du i ovnen på din bageplade bages den i ca. 30 min. på maximal varme.

 

Læs mere →

Rugbrød - Vegan - Glutenfri - Laktosefri

Trine Hvornum
Rugbrød, der er vagansk, glutenfri, laktosefri Lækkert, sprødt og mættende rugbrød - Et super godt alternativ til et almindeligt rugbrød.
Det indeholder en masse kerner og frø.

Læs mere →

Rugbrød der er lækkert, luftigt, glutenfri, laktosefri og vegan

Trine Hvornum
 Et virkelig lækkert rugbrød uden æg, gluten eller laktose. Det er så lækkert og luftigt. Lavet af alle de gode økologiske produkter. Fyldt med kostfibre og proteiner

Læs mere →

Kanelkage uden æg, gluten og laktose

Trine Hvornum
Kanelkage uden æg, gluten og laktose - Er du til lækre kager, men ikke ønsker eller tåler gluten, laktose og æg, så er denne kage helt perfekt. Den smager bare fantastisk.

Læs mere →

Surdej med fuldkornsrismel - Glutenfri & Vegan udgave

Trine Hvornum
Surdej med fuldkornsrismel - Glutenfri - Jeg har lært at lave surdej, som bruges i stedet for gær mm. Den er perfekt til både brød og kager. Jeg er vild med denne udgave på glutenfri suerdej, jeg synes det giver en lækker cremet konsistens

Læs mere →

Mynte & Rucola Pesto - Vegan

Trine Hvornum
Pesto til brødet, salaten eller lign. Vi bruger altid pesto som vegansk pålæg, men også som dip eller til salaten.

Læs mere →

Romkugler - Vegan & Glutenfri

Trine Hvornum

 Lækre romkugler til en hyggestund, maddakken eller bare når man er

Ingredienser:

  • 400 g Chokolade kagerest.
  • 4-5 spsk Jordbærsyltetøj, der er sødet på æbler.
  • 1 tsk Vaniljepulver.
  • 3 spsk Kakaopulver.
  • 2 tsk Romessens.
  • 100 g Chokolade - Vegan.
  • 1 knivspids fin himmalayasalt.

Fremgangsmåde:

  • Smelt chokoladen over et vandbad - Husk der må ikke komme vand ned til chokoladen
  • Rør alle de andre øvrige ingredienser sammen i en røremaskine.
  • Rør dernæst den flydenede chokolade ned i dejen.
  • Rul kuglerne i passende størrelse
  • Tril kuglerne i den ønskede pynt

PYNT:

  • Krymmel 
  • Hindbærstøv 
  • Kokosmel 
  • Sølv støv 
  • Guld støv 
  • Pink dust

 

Læs mere →

Koldskål - Vegan & Laktosefri - Sødet med kokosblomstnektar

Trine Hvornum
Bedste koldskål nogen sinde, her er der tale om sol og sommer, og der skal der bare koldskål til, denne opskrift er vegansk og uden tilsat summer. Den er let og lige til at lave.

Læs mere →

Hasselnøddekugler med Chokolade & Rødbedepulver 40 stk.

Trine Hvornum
Hasselnøddekugler med aronia og rødbepulver. Lækre rawkugler der er laktosefir, sukkerfri, glutenfri og vegan.

Læs mere →