Havremælk - Glutenfri & Laktosefri

Trine Hvornum

Havremælk:

Tilberedelsestid: 20 min.

Mængde: 1 Liter.

 

Ingredienser:

150 g Glutenfri Havregryn.

1 Liter vand.

3 Dadler uden sten.

½ tsk. himalayasalt. (ikke så kraftig som almindeligt salt, og her har du en masse mineraler oven i).

 

Fremgangsmåde:

Sæt havregryn, dadler og vand i blød natten over 10-12 timer. Dagen efter tilsæt rent vand og blend ved høj hastighed med dadler og himalayasalt. blendes til mælken er hvid og har en jævn konsistens, si dernæst havremassen gennem en si eller et bomuldsklæde eller helt rent viskestykke. Hæld havremælken på flasker. 

Læs mere →

Grape & Mynte smoothie

Trine Hvornum

Tilberedelsestid: 10 min.                                  

Mængde: 500 ml.

Ingredienser:

 60 g Grape uden skræl (½).                                                                                      100 g Jordbær - Frost.                                                                                                100 g Hindbær - Frost.                                                                                              4 stk. Tørret Abrikoser.                                                                                                1 Håndfuld isterninger                                                                                                2 stk. Dadler uden sten.                                                                                              2 dl. Vand                                                                                                                12 stk. Mynteblade (1 håndfuld) – tilsæt mere hvis du ønsker en kraftigere smag.
 

 

 

Fremgangsmåde:

  • Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten.
  • Vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske.
  • Ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl. 

Nydes kold, gerne med isterninger i. 

Læs mere →

Passion & Spidskål Smoothie

Trine Hvornum

Passion & Spidskål smoothie

Tilberedelsestid: 15 min.                                                                                                     Mængde: 500 ml.

Ingredienser:                                                                                                                       

100 g Mango - Frost 

1 stk. Passionsfrugt - Skæres over og skrab de fine kerner og saft ud. 

150 g Ananas - Frost                                                                                       

100 g Appelsin uden skræl (1 stk.)                                                                   

50 g Spidskål i grove stykker (kan undlades)                                                   

20 g Mandler                                                                                                   

3 dl vand eller Mandelmælk uden sukker

    Fremgangsmåde:

    Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske. ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl. 

    Nydes kold, gerne med isterninger i. 

     

    Læs mere →

    Spinat & Ingefær Smoothie.

    Trine Hvornum

    Tilberedelsestid:10min.                                                                                            Mængde: 500 ml

    Ingredienser:                                                                                              
    • 120 g Banan - Frys gerne overmodne bananer ned i mindre stykker.                 
    • 50 g Spinat - Frost.
    • 50 g Avocado - Frost.
    • 100 g Æble uden kernehus. (1 stk.).
    • 5 g Ingefær uden skræl - Gerne mere hvis du elsker smagen af ingefær.
    • 2 - 3 dl vand eller mandelmælk uden sukker.

    Fremgangsmåde:

    Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske. ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl. Nydes kold, gerne med isterninger i. 

    Læs mere →

    Acai Nice creme

    Trine Hvornum

    Acai Nice creme - En virkelig super let is, som smager så fantastisk - 

    Acai nice creme med friske blåbær. 

    Tid i alt:15 min.
    Antal: 2 pers.

     

    Ingredienser:

    Fremgangsmåde:

    • Start med at kom alle ingredienserne op i blenderen og blend det rigtig godt, og server den i fine skåle. 

    Pynt: 

    • Pynt med friske blåbær og hakkede mandler.

    Bedste blender her.

     

    Mandler

    Vitaminer: Vitamin A : Retinol og B- caroten, D : D3, D2, E, og K – Vitaminer B1 Thiamin, B2 Riboflavin, Niacin, B6, Pantothensyre, Biotin, Flolat, B12 og C – Vitamin.

    Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Fosfor Selen Se, Calcium Ca, Magnesium Mg, Jern Fe, Zink Zn, Nikkel Ni, Chrom Cr Jod I, Kobber Cu og Phosphor P.

    Aminosyrer: Leucin, Valin, Serin, Prolin, Alanin, Tryptofan, Cystin, Isoleucin, Methionin, Arginin, Asparaginsyre, Threonin, Glycin, Glutaminsyre og Histidin. Mandler indeholder så mange vildt sunde fedtstoffer. Fedtsyre som omega – 3 og 6. Mandler indeholder også en masse rigtig gode sunde kostfibre og samt proteiner, der mætter som et fint mellemmåltid.

    Fakta:  Mandler stabilisere dit blodsukker. Mandler er en rigtig sund snack, og spis gerne 5 stk. mandler sammen med hvert stykke frugt - Så stabilisere den blodsukret. Spis mandler dagligt, dog max 30 g. Mandler er super godt for mave fedtet. Mandler skulle beskytte vores hjerte.

    Læs mere →

    Chokolademousse med tofu

    Trine Hvornum
    Virkelig lækker vegansk chokolademousse lavet på tofu silk, den smager bare herligt. Den er både laktosefri, vegan, glutenfri, og kan sagtens laves uden sukker.

    Læs mere →

    Blåbær & Banan smoothie

    Trine Hvornum
    Blåbær er fyldt med vitaminer, mineraler samt antioxidanter. I de små blå bær finder du et godt tilskud A, B, C og E-vitamin. Blåbær indeholder gode fibre.

    Læs mere →

    Glutenfri Pizzabund

    Trine Hvornum
    Prøv denne lækre og super lette pizzadej. Den er helt uden gluten, laktose og er vegansk. Du får en let og luftig pizzabund

    Læs mere →

    Rugbrød - Vegan - Glutenfri - Laktosefri

    Trine Hvornum
    Rugbrød, der er vagansk, glutenfri, laktosefri Lækkert, sprødt og mættende rugbrød - Et super godt alternativ til et almindeligt rugbrød.
    Det indeholder en masse kerner og frø.

    Læs mere →

    Rugbrød der er lækkert, luftigt, glutenfri, laktosefri og vegan

    Trine Hvornum
     Et virkelig lækkert rugbrød uden æg, gluten eller laktose. Det er så lækkert og luftigt. Lavet af alle de gode økologiske produkter. Fyldt med kostfibre og proteiner

    Læs mere →