Opskrifter
Chokolade & Tofu Smoothie
Mmmm en super lækker smoothie, dagen starter med en helt herlig dessert smag. En sund chokolade smoothie lavet på tofu og sorte bønner. Den er sprængtfyldt af protein og omega-3
Tilberedelsestid:10 min
Mængde: 800 ml
Ingredienser:
- 100 G Chokolade - Mørk glutenfri og Vegan.
- 240 g Drænet Neutral Tofu.
- 1 dåse Kokosmælk.
- 240 g Kogte sorte Bønner.
- 2 stk. Dadler uden sten.
- 3 stk. Abrikos.
- 10 stk. Mandler.
- 2 dl Mandelmælk uden sukker
- 60 g Cashewnødder
Fremgangsmåde:
- Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske.
- Ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl.
- Nydes kold, gerne med isterninger i.
Glutenfri Træstammer - Lækre og sunde lavet på sortebønner
Vi har altid nogle glutenfri & laktosefri hjemmelavede træstammer i fryseren når børnene skal til fødselsdag eller lign. eller vi bare skal have lidt hygge en aftenstund.
De er lavet på sortebønner og dadler, og smager så fuglenede synger.
Det tager ikke lang til at tø op sådan nogle lækre træstammer. Nogle gange er der rester at choko-bønnemassen til træstammerne, det triller vi til kugler og dypper dem i chokolade, de er også gode at have i fryseren.
Tilberedelsestid:
Kan fryses: Ja
Antal: 15 stk. (alt efter str.)
Ingredienser:
- 1 ds. Sorte Bønner (drænet og skyllet)
- 200 g Bløde dadler uden sten
- 5 spsk. Hindbærmarmelade
- 6-7 spsk Romessens
- 2 tsk Vaniljepulver
- 1 tsk. Himalaya salt
- 100 g Havregryn Glutenfri
- 45 g Kokosmel
- 60 g Kakaopulver
Marcipan delen:
- 300 g Marcipan
- 25 g Glykosesirup
- 100 g Flormelis
Pynt:
- 120 g Chokolade knapper - Glutenfri og Laktosefri.
- 20 spsk Kokosolie
Fremgangsmåde:
FYLD
- Blend havregryn godt.
- Start med at dræn de sorte bønner, vask dem godt. Lad dem dryppe godt af.
- Mens bønnerne drypper af kan alle stenene fjernes fra dadlerne.
- Blend dadler, bønner, romessens, himalaya salt, vaniljepulver, hindbærmarmelade, blend dem til de får en find og lind konsistens.
- Bland havregryn, kakaopulver og kokosmel godt sammen.
- Bland den tørre del sammen med bønne delen.
- Hold godt øje med havregryn og bønner er godt blendet.
- Smag til om du ønsekr mere romessens og himalaya salt.
- Massen skal være blød men ikke for klistret.
- Kom massen i en skål og sæt den i køleskabet i 2-3 timer.
Marcipan:
- Start med at bland marcipan og flormelig godt sammen.
- Tilsæt glykosesirup til marcipanen.
- Ælt det godt sammen.
- Rul marcipanen ud på en ren overflade.
- Rul marcipanen ud i en rektangel.
- Tag fyldet u af køleskabet, og rul en land pølse der passer i str. med marcipanen.
- Lav dem i den passe str. der passer til dig.
- Skær dem ud i stammer.
Chokolade:
- Smelt chokolade og kokosolie over et vandbad.
- De afskårende træstammer dyppes i hver ende i den smeltede chololade.
- Sæt træstammerne på bagepapir og sæt dem på køl til chokoladen er størknet.
- Opbevar den i en tæt beholder på køl.
- Frys dem gerne ned, det tager ikke længe at optø.
Chokolademousse med tofu
Glutenfri Blinis
Glutenfri Spanskrør
Romkugler - Vegan & Glutenfri
Lækre romkugler til en hyggestund, maddakken eller bare når man er
Ingredienser:
- 400 g Chokoladekagerest.
- 4-5 spsk Jordbærsyltetøj, der er sødet på æbler.
- 1 tsk Vaniljepulver.
- 3 spsk Kakaopulver.
- 2 tsk Romessens.
- 100 g Chokolade - Glutenfri og Laktosefri.
- 1 knivspids fin Himmalaya salt.
Fremgangsmåde:
- Smelt chokoladen over et vandbad - Husk der må ikke komme vand ned til chokoladen
- Rør alle de andre øvrige ingredienser sammen i en røremaskine.
- Rør dernæst den flydenede chokolade ned i dejen.
- Rul kuglerne i passende størrelse
- Tril kuglerne i den ønskede pynt
PYNT:
- Krymmel
- Hindbærstøv
- Kokosmel
- Sølv støv
- Guld støv
- Pink dust