Glutenfri Spanskrør
Kender i det når i er en tur på Bakken, Zoo eller lign, og i kan dufte de lækre spanskrør, og i ved i ikke kan tåle dem. Åhh sådan har vi det hvergang. Så nu måtte vi selv lave dem, og vi blev ikek skuffet, de smagtre så lækkert. Vi spiste spanskrørene sammen med Naturli is med macipan smag. Det var ikke så tosset igen.
Antal: Ca. 40-50 stk alt efter str. (jeg lavede dem på 10 cm)
Ingredienser:
- 50 dl Vand
- 50 g Vegan blok
- 50 g Kokossukker
- 1 tsk. Vaniljepulver
- 1 tsk. Himalaya salt
- 200 g Fuldkornsrismel
- 150 g Glutenfri Havremel
- 2 stk. Æg
- 1 liter Fritureolie
- 1 dl Chokolade - Glutenfri og Laktosefri
- 4 spsk. Callebaut hasselnødde krokant til pynt (kan undlades).
Fremgangsmåde:
- Start med at sæt vand, smør, vaniljepulver og himalaya salt over i en gryde. Her skal smøren smeltes og det skal op og ramme 90 grader.
- Vej mel af og kom op i en røreskål, sammen med de ingredienser fra gryden.
- Rør det godt rundt på røremaskinen på lav hastighed til dejen er fin og glat.
Find din Røremaskine HER.
- Når dejen er ca. 70 grader tilsættes et ef æggene af gangen og rør godt i mellem de 2 æg.
- Når dejen er kølet ned til 35 grader kan det komme op i en sprøjtepise med en stjernetyl på 10 mm.
- Varm olien op til 175 grader. Jeg har købt et elektrisk termometer i Jem & Fix. det fungere ret godt her synes jeg.
Find din frituregryde HER
- Sprøjt spanskrør ud i den varme olie. Jeg lavede dem i ca. 10 cm. Og kunne lave 8-10 stk. af gangen i gryden. Jeg brugte en saks så jeg kunne klippe spanskrørene i den str. jeg ønskede. Ikke alle spanskrør blev som ønsket.
- De er færdige når de er flot gyldne brune, tag dem op og lad dem køle af på køkkenrulle.
- Smelt chokoladen og dyp spanskrørene i chokoladen.
- Læg spanskrørene på bagepapir eller lign så chokoladen kan størkne og drys så hasselnødde krokant over.
Tilføj en kommentar