Jordbærtærte - Vegan - Laktosefri - Glutenfri - Sukkerfri.
Det er ikke sommer, før man har nydt en lækker jordbærtærte. Denne lækre jordbærtærte er både sukkerfri, laktosefri, vegan og glutenfri.
- Økologisk
- Vegan
- Gluteifri
- Laktosefri
- Sukkerfri (uden tilsat sukker)
Ingredienser:
Bund:
- 360 g Fuldkornsrismel
- 140 g Mandelmel (ikke fedtreduceret)
- 1 tsk. Himalayasalt
- 8 spsk. kokosolie - Smeltet
- 6 spsk. Mango sirup
- 6 spsk. Vand
- 2 spsk. Sukringold
Topping:
- 80 g Chokolade - Smeltet over vandbad (husk der ikke må komme vand ned til chokoladen).
- 1 Brik Alpro fløde.
- 1 tsk. Vaniljepulver.
- Ca. 500 g Friske jordbær.
Fremgangsmåde:
- Smelt kokosolie, bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt vand, sirup og kokosolie, rør det godt i en røremaskine.
- Mas kagedejen godt ud i en beklædt eller smurt spring form.
- Bag den i en opvarmet ovn i 20-30 min.
- Tag den ud og lad den køle helt af
- Smelt chokoladen.
- Pensel den ud på tærtebunde i midten og ikke op af kanterne, og lad den køle helt af, så chokoladen er størknet, kom den evt. på køl for det skal gå hurtigere.
- Rengør jordbær, tør dem godt af, så de ikke er våde, halver dem.
- Pisk Alpro-fløde, tilsæt vaniljepulver.
- Kom den piskede fløde på den afkølede tærtebund lige inden servering og pynt med jordbær
- Pynt evt. med frisk mynte eller citronmelisse
Tilføj en kommentar