Glutenfri Solsikkeboller - Glutenfri & Laktosefri
Lækere og virkelig luftige glutenfri og laktosefri boller.
Inredienser:
20 g øko Gær.5 dl. Lunken vand.
50 g Naturlig Vegan Blok - (smør) smeltes i en lille gryde.
30 g Loppefrøskalller
1 1/2 tsk. Himalayasalt.
1 tsk. Kardemomme - Stødt.
2 tsk. Honning.
100 g Solsikkekerner.
150 g Fuldkornsrismel.
130 g Glutenfri Havregryn.
150 g Dr. Schar Universalmel.
Fremgangsmåde:
- Bland gør og vand sammen til det er opløst.
- Tilsæt honning, salt og loppefrøskaller, rør det godt rundt, til en gele konsistens.
- Lad det gerne stå et par. min.
- smelt smør imens., lad det køle lidt af.
- Bland mel, havregryn, solsikkekerner og kardemomme godt sammen.
- Kom melblandingen i den våde dej, tilsæt smør og rør godt sammen på en røremaskine.
- Lad dejen hæve i en stor skål beklædt med husholdningsfilmn. og et viskestykke, gerne i en time. eller lad dem hæve i hver deres egen lille skål (da man let kan slå glutenfri dejl ud af deres luftbobler, så dejen vil falde sammen. Du kan aldrig stå og ælte en glutenfri dej som en med gluten i.
- Pensel bollerne med olivenolie, og form bollerne meget forsigtigt.
- lad dem efterhæve i 30 min. udner folie og viskestykke.
- Pensel den med et sammenpisket æg.
- Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft.
- Bag dem i ovnen i 20 min.