Glutenfri Solsikkeboller - Glutenfri & Laktosefri

Trine Hvornum

Lækere og virkelig luftige glutenfri og laktosefri boller.

Inredienser:

20 g øko Gær.
5 dl. Lunken vand.
50 g Naturlig Vegan Blok - (smør) smeltes i en lille gryde.
30 g Loppefrøskalller
1 1/2 tsk. Himalayasalt.
1 tsk. Kardemomme - Stødt.
2 tsk. Honning.
100 g Solsikkekerner.
150 g Fuldkornsrismel.
130 g Glutenfri Havregryn.
150 g Dr. Schar Universalmel.

 

 

Fremgangsmåde:

  • Bland gør og vand sammen til det er opløst.
  • Tilsæt honning, salt og loppefrøskaller, rør det godt rundt, til en gele konsistens.
  • Lad det gerne stå et par. min.
  • smelt smør imens., lad det køle lidt af.
  • Bland mel, havregryn, solsikkekerner og kardemomme godt sammen.
  • Kom melblandingen i den våde dej, tilsæt smør og rør godt sammen på en røremaskine.
  • Lad dejen hæve i en stor skål beklædt med husholdningsfilmn. og et viskestykke, gerne i en time. eller lad dem hæve i hver deres egen lille skål (da man let kan slå glutenfri dejl ud af deres luftbobler, så dejen vil falde sammen. Du kan aldrig stå og ælte en glutenfri dej som en med gluten i.
  • Pensel bollerne med olivenolie, og form bollerne meget forsigtigt.
  • lad dem efterhæve i 30 min. udner folie og viskestykke.
  • Pensel den med et sammenpisket æg.
  • Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bag dem i ovnen i 20 min.

Læs mere →

Rugbrød - Vegan - Glutenfri - Laktosefri

Trine Hvornum
Rugbrød, der er vagansk, glutenfri, laktosefri Lækkert, sprødt og mættende rugbrød - Et super godt alternativ til et almindeligt rugbrød.
Det indeholder en masse kerner og frø.

Læs mere →

Rugbrød der er lækkert, luftigt, glutenfri, laktosefri og vegan

Trine Hvornum
 Et virkelig lækkert rugbrød uden æg, gluten eller laktose. Det er så lækkert og luftigt. Lavet af alle de gode økologiske produkter. Fyldt med kostfibre og proteiner

Læs mere →

Surdej med fuldkornsrismel - Glutenfri & Vegan udgave

Trine Hvornum
Surdej med fuldkornsrismel - Glutenfri - Jeg har lært at lave surdej, som bruges i stedet for gær mm. Den er perfekt til både brød og kager. Jeg er vild med denne udgave på glutenfri suerdej, jeg synes det giver en lækker cremet konsistens

Læs mere →

Glutenfri Stenalderbrød med gurkemeje & Chiafrø.

Trine Hvornum
Glutenfri stenalderbrød med gurkemeje og chiafrø. Gurkemeje er 
anti-inflammatorisk og chiafrø er fyldt med en masse omega3 fedtstoffer samt gode fibre for maven.

Læs mere →

Stenaldersnack med chokolade

Trine Hvornum
Stenaldersnack med chokolade, de er gæutenfri og laktosefri. De er den perfekte sundere snack, både til børn og voksne. Super god til madpakkerne.

Læs mere →

Stenalderbrød - Glutenfri

Trine Hvornum
Et lækkert og meget mættende brød. Fyldt med gode olier fra alle nødderne. Stenalderbrød med en masse gode vitaminer, mineraler mm.se nederst i opskriften. Det er perfekt til morgenmad, på madpakken eller brug det som et mellemmåltid med lidt avocado eller pålæg på, det smager himmelsk.

Læs mere →

Glutenfri & laktosefri Knækbrød

Trine Hvornum
Knækbrød i glutenfri og laktosefri udgave, fyldt med kærner og frø samt fidre der giver en mæthed

Læs mere →

Softkernerugbrød - Glutenfri - Laktosefri - Vegan

Trine Hvornum
Det bedste og blødeste softkernerugbrød i glutenfri og laksosefri udgave. Jeg er så vild med dette rugbrød, perfekt til madpakken, frokostbordet. Glutenfri rugbrød med en masse frø og kerner.

Læs mere →