Glutenfri Pizzabund - Grov pizzadej

Trine Hvornum

En grovere udgave på en glutenfri pizzabund, lavet på glutenfri havremel og fuldkornsrismel. Pizzabunden er stadig lækker og bliver så sprød i en pizzaovn.

 

Tid i alt:
Arbejdstid:
Bagetid
Holdbar:
Kan fryses: Ja
Antal stk:

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

  1. Smulder gæren ud i det lunkne vand sammen med himalayasalt, kom loppefrøskallerne i og rør det godt rundt, så alle loppefrøene er under vand.
  2. Lad det hvile i 5 min, så det bliver som gele konsistens, og massen tyknes.
  3. Mens det hviler i de 5 min. bland da havremel, fuldkornsrismel, majsmel  godt sammen.
  4. Tilsæt olien til den våde del, og til sidst sammen med mel. Kør dejen godt sammen på en røremaskine i nogle min.

Hævning:

  • Del dejen op i det antal pizza, der ønskes, jeg har lavet denne dej til 6 almindelige pizzaer, form dem forsigtigt til større kugler.
  • Kom dem i en hævekasse, hvis du har sådan en eller i en form og dæk til med husholdmingsfilm, så de er helt lufttætte.
  • Lad dem hæve på køl mindst 1 time, men gerne til dagen efter.
  • Jeg har bagt mine pizzabunde i en SAGE pizzaovn.
  • Start med at drysse lidt majsmel ud på en pizzaspade, træk dejen ud i den ønskede størrelse eller rul den forsigtigt ud med en kagerulle. 
  • Pynt med ønsket fyld, et godt råd er ikke at komme for meget tomatsauce ud på pizzabunden, da den vil blive for slasket og tung. Drys revet ost, pizzakrydderi og resten af den ønskede fyld.

Min pizzaovn kan købes HER

Bagning:

  • Har du ikke en pizzaovn, så har du måske en pizzasten, ellers bag din pizza på bagsiden af din bageplade, der har været i ovnen i mindst 30 min. inden du skal bage pizzabunden.
  • Følg pizzaovnens tid alt efter pizzadejens tykkelse og ønskede sprødhed.
  • Bager du i ovnen på din bageplade bages den i ca. 30 min. på maximal varme.

Min pizzaovn kan købes HER.

 

Læs mere →

Glutenfri Pizzabund

Trine Hvornum
Prøv denne lækre og super lette pizzadej. Den er helt uden gluten, laktose og er vegansk. Du får en let og luftig pizzabund

Læs mere →

Rugbrød - Vegan - Glutenfri - Laktosefri

Trine Hvornum
Rugbrød, der er vagansk, glutenfri, laktosefri Lækkert, sprødt og mættende rugbrød - Et super godt alternativ til et almindeligt rugbrød.
Det indeholder en masse kerner og frø.

Læs mere →

Blomkålspizzabund – Glutenfri – Vegan – Laktosefri

Trine Hvornum
Sprød blomkåls pizza bund, lækkert alternativ til glutenfri og glutenfri bagning. pizzabunden der også elskes af børnene.

Læs mere →

Syltede Rødpeber

Trine Hvornum
Syltede grøntsager, vi bruger lækre syltede grønsager til både salaten og på den højtbelagte rugbrødsmad.

Læs mere →

Syltede Porrer

Trine Hvornum
Syltede Porrer kan bruges til mange ting, og har en herlig smag, vi bruger lækre syltede grønsager til både salten og på den højtbelagte rugbrødsmad.

Læs mere →

Syltet Chili med Ingefær & Gurkemeje

Trine Hvornum
Hjemmelavede syltede grøntsager til frokost, madpakken eller som topping på salaten.

Læs mere →

Syltede Agurker

Trine Hvornum
Stylede agurker kan brugs til mange ting, vi bruger lækre syltede grønsager til både salten og på den højtbelagte rugbrødsmad.

Læs mere →

Syltede Rødløg

Trine Hvornum
Syltede rødløg smager bare herligt, vi bruger lækre syltede grønsager til både salten og på den højtbelagte rugbrødsmad. Jeg lavede en kæmpe portion syltede rødløg, da vi elsker dem herhjemme og spiser dem til mange ting.

Læs mere →

Vegan Koldskål - på kun 10 min

Trine Hvornum
En super lækker koldskål lavet på vegan maner. Den har en virkelig frisk og lækker smag, lavet uden æg og komælk. Et rigtig børne hit herhjemme med friske bær og granola på toppen

Læs mere →