Hampefrø mælk

Trine Hvornum

Hampefrø mælk

Tilberedelsestid: 20 min.

Mængde: 1 Liter.

 

Ingredienser:

 

Fremgangsmåde:

  • Sæt hampefrø og vand i blød natten over 10-12 timer.
  • Dagen efter tilsæt rent vand og blend ved høj hastighed med dadler og himalayasalt.
  • Blendes til mælken er hvid og har en jævn konsistens, si dernæst hampefrø massen gennem en si eller et bomuldsklæde eller helt rent viskestykke.
  • Hæld Hampe mælken på flasker. 

 

Læs mere →

Kokosmælk - Lækker cremet plantemælk

Trine Hvornum

Kokosmælk

Tilberedelsestid: 10 min

Mængde: 1000 ml

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Hæld kokosmel samt kogende vand i en skål, eller direkte ned i din blender (hvis den tåler kogende vand, ellers vent 10 min til de har trykket i det kogende vand og vandet er blevet mere koldt, så at hæld kokosmassen i blenderen)
  • Blend kokosmassen ved den højeste hastighed i mindst 4 min.
  • Si kokosmassen gennem et klæde til plantemælk eller et helt rent viskestykke.
  • Hæld kokosmælken på flaske. 


Læs mere →

Fennikel & Ananas Smoothie

Trine Hvornum

Tilberedelsestid:10 min

Mængde: 700 ml

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske.
  • Ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl.
  • Nydes kold, gerne med isterninger i. 

Læs mere →

Ærte & Mynte smoothie

Trine Hvornum

Tilberedelsestid:10 min

Mængde: 500 ml

 

Ingredienser:

 

Fremgangsmåde:

  • Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske. ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl.
  • Nydes kold, gerne med isterninger i. 

Læs mere →

Havremælk - Glutenfri & Laktosefri

Trine Hvornum

Havremælk:

Tilberedelsestid: 20 min.

Mængde: 1 Liter.

 

Ingredienser:

150 g Glutenfri Havregryn.

1 Liter vand.

3 Dadler uden sten.

½ tsk. himalayasalt. (ikke så kraftig som almindeligt salt, og her har du en masse mineraler oven i).

 

Fremgangsmåde:

Sæt havregryn, dadler og vand i blød natten over 10-12 timer. Dagen efter tilsæt rent vand og blend ved høj hastighed med dadler og himalayasalt. blendes til mælken er hvid og har en jævn konsistens, si dernæst havremassen gennem en si eller et bomuldsklæde eller helt rent viskestykke. Hæld havremælken på flasker. 

Læs mere →

Gulerods & Ananas smoothie

Trine Hvornum

Tilberedelsestid: 20min.                                                                                          

Mængde: 500 ml.

Ingredienser:                                                                                                     

Fremgangsmåde:

  • Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten.
  • Vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske.
  • Ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl. 

Nydes kold, gerne med isterninger i. 

Læs mere →

Glutenfri & Laktosefri Gulerodskage

Trine Hvornum
En helt fantastisk lækker glulerodkage der både er laktosefri og glutenfri. Vores børn elsker denne kage og den friske topping der er på kagen.

Læs mere →

Glutenfri & Laktosefri Blåbærkage

Trine Hvornum
En glutenfri blåbærkage med skjulte sunde egenskaber, fordi blåbær indeholder flere antioxidanter end næsten alle andre fødevarer i forhold til vægten på det lille bær.

Læs mere →

Glutenfri Peanut & Choko cookies

Trine Hvornum
Spørde og lækre peanut & choko cookies, lavet på havregryn og fuldkornsrismel, uden tilsat raffineret sukker.

Læs mere →

Glutenfri Krydderkage toppet med frisk citronglasur

Trine Hvornum
En yderst lækker krydderkage med varmende krydderier og frisk glasur. Kagen er både laktosefri og glutenfri. Denen kage er en af vores ynglings kager da den både smagsfuld og frisk på samem tid

Læs mere →