Ananas & Pære Shot

Trine Hvornum
Tilberedelsestid: 15 min.
Giver: 600 ml
 

Ingredienser:

  • 90 g Ananas - uden skræl og stok.
  • 70 g Pære skåret i både (1 stk.)
  • 570 g Røde Æbler skåret i både (4 stk.)
  • 180 g Citron uden skræl skåret i både (2 stk. uden skræl)
  • 10 g Ingefærrod

Fremgangsmåde:

  • Vask og rens alle frugter og grøntsager, som anvist i ingredienslisten, skæres til i passende str. til din slow juicer.

Læs mere →

Rødbede & Gurkemeje Shot

Trine Hvornum
Tilberedelsestid: 15 min.
Giver: 500 ml
 

Ingredienser:

  • 500 g Rødbede (3 stk. store uden skræl)
  • 27 g Ingefærrod
  • 28 g Gurkemejerod
  • 310 g Røde Æbler (2 stk.)
  • 163 g Citron (2 stk. uden skræl)

Fremgangsmåde:

  • Vask og rens alle frugter og grøntsager, som anvist i ingredienslisten, skæres til i passende str. til din slow juicer.

Læs mere →

Blåbær & Rødbedeshot

Trine Hvornum
Tilberedelsestid: 20 min.
Giver: 600 ml
 

Ingredienser:

  • 425 g Røde Æbler skåret i både (3 stk.) 
  • 115 g Rødbede skrællet og skåret i mindre stykker (1 stk.)
  • 150 g Citron uden skræl skåret i både (1 stk.).
  • 30 g Ingefærrod uden skræl
  • 8 g Gurkemejerod uden skræl
  • 200 g optøet vilde blåbær (blendes med juice).

Fremgangsmåde:

  • Vask og rens alle frugter og grøntsager, som anvist i ingredienslisten, skæres til i passende str. til din slow juicer.

TIPS:

  • Blendes efterfølgende med blåbær, så alle næringsstofferne fra blåbær kommer med.

Læs mere →

Chili & Spinat Shot

Trine Hvornum
Tilberedelsestid: 15 min.
Giver: 500 ml
 

Ingredienser:

  • 160 g Lime (3 stk. uden skræl)
  • 100 g Frisk spinat
  • 45 g Ingefærrod
  • 2 Hele chili efter eget valg (med kerner)
  • 275 g Røde Æbler (2 stk.)
  • 290 g Ananas (uden skræl og stok)

Fremgangsmåde:

  • Vask og rens alle frugter og grøntsager, som anvist i ingredienslisten, skæres til i passende str. til din slow juicer.

Læs mere →

Grape & Ingefær Shot

Trine Hvornum

Tilberedelsestid: 15 min.

Giver: 500 ml

 

Ingredienser:

  • 600 g Grape uden skræl skåret i både (2 stk.).
  • 32 g Ingefærrod
  • 230 g Citroner uden skræl, skåret i både (4 stk.).
  • 110 g Lime uden skræl, skåret i både (3 stk.).

Fremgangsmåde:

  • Vask og rens alle frugter og grøntsager, som anvist i ingredienslisten, skæres til i passende str. til din slow juicer.

 

Læs mere →

Jordbærtærte - Vegan - Laktosefri - Glutenfri - Sukkerfri.

Trine Hvornum
Der er ikke somme uden man har nydt en lækker jordbærtærte, dennelækre jordbærtærte er både sukkerfri, laktosefri, vegan og glutenfri.

Læs mere →

Blåbær & Banan Smoothie

Trine Hvornum

Blåbær & Banan smoothie, fyldt med en masse antioxidanter fra blåbær. En smoothie der har en lækker sødme fra sunde frugter. Dette er en god børnesmoothie.

Tilberedelsestid: 10 min.

Mængde: 500 ml

 

Ingredienser:

  • 100 g Blåbær - Frost.
  • 120 g Banan uden skræl - Gerne frossen (1 stk.).
  • 100 g Appelsin uden skræl (1 stk.).
  • 1 tsk. Chiafrø.
  • 5 g Ingefærrod. uden skræl.
  • 2 dl Havremælk.

Fremgangsmåde:

  • Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske.
  • Ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt.ønskes en smoothie bowl. 
  • Nydes kold, gerne med isterninger i. 

Læs mere →

Jordbær & Mynte Smoothie

Trine Hvornum

Hvem elsker ikke bare jordbær og mynte? Jordbær er i hvert fald en af mine ynglings, de smager bare himmelsk, og så med friskheden af mynte oven i er da bare lige prikken over i ét. Prøv denne lækre smagsfulde smoothie.

 

Tilberedelsestid:10 min

Mængde: 800 ml

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske.
  • Ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl.
  • Nydes kold, gerne med isterninger i. 

Læs mere →

Fennikel & Ananas Smoothie

Trine Hvornum

Fennikel & Ananas smoothie, en herlig sød og frisk smoothie. Denne smoothie giver en god mæthed og er fyldt med en masse vitaminer, mineraler og næringsstoffer. 

Tilberedelsestid:10 min

Mængde: 700 ml

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Mål alle ingredienserne som anført i ingredienslisten, vask, skræl og skær i grove stykker og blend til en ensartet væske.
  • Ønskes mere fast tilsæt mindre væske hvis der evt. ønskes en smoothie bowl. 
  • Nydes kold, gerne med isterninger i. 

Læs mere →

Bedstefar skæg med fersken - Glutenfri & Laktosefri

Trine Hvornum

Denne opskrift er en glutenfri og laktosefri kage med lækker fersken i kagens midte, toppet med et sprødt marengslåg, den smager så fantastisk.

Tid i alt: 65 min
Arbejdstid: 45 min
Bagetid: 30-35 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8

Kagebunden:

Ingredienser:

Frugtmidten:

Sprød mangstop:

Pynt:

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Start med at pisk kokosukker, vaniljepulver og blød smør gost sammen.
  • Dernæst tilsæt en æggeblomme af gangen og rør godt rundt i mellem.
  • Bland fuldkornsrismel, havremel, bagepulver, himalaya salt, gos sammen.
  • Tilsæt den tørremelblanding sammen med smørmassen.
  • Tilsæt mandelmælken og rør kagen godt sammen.
  • Hæld kagen i en smurt springform.
  • Bag kagen på nederste rille i ovnen i ca. 25-30 min.
  • Tjek kagen om den er færdig, tjek med en tandstil eller lign.
  • Tag den ud af ovenen og lad den køle af.
  • Vask og halver ferskner, fjern alle sten.
  • Skær dem i tynde både.
  • Plaser dem pænt på en pande med rørsukker.
  • Varm panden op med lav varme, lad dem koge lige til frugterne begynder at afgive frugtsaft fra sig.
  • Plaser fersknerne pænt på den færdigbagte kage (undgår væsken).
  • Pisk æggehvider stive, tilsæt dernæst sikker lidt af gangen. Pisk godt indtil æggemassen er en sej marengs.
  • Fordel marengs over kagen som et låg på fersnkerne. 
  • Fordel hakkede hasselnødder og hasselnøddekrokant.
  • Bag den i yderligere 15 min. 
  • Hold øje med den ikke bliver for mørk.
  • Når kage ner lerttere gylden tages den ud af ovnen.
  • Lad kagen køle helt af før den frigøres fra springformen og nydes.

 

 

Læs mere →