Glutenfri Krydderkage toppet med frisk citronglasur
Glutenfri krydderkage er vores go to kage herhjemme, den er sikker HVER gang! Denne glutenfri krydderkage er bare så lækker...ja krydret med et enormt frisk pust fra citronglasur. Vi spiser ikke laktose og gluten herhjemme grundet allergener så jeg har prøvet mig en del frem med glutenfri kager.
Tid i alt: 70 minArbejdstid: 20 min
Bagetid: 35-50 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8
Ingredienser:
- 3 æg
- 250 g Kokossukker
- 25 g Glutenfri Surdej (Opskrift her)
- 250 g Blødt Smør – Naturli Vegan Blok
- 2 dl Mandelmælk
- 300 g Fuldkornsrismel
- 2 tsk. Kanel
- 2 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Vaniljepulver
- 2 tsk. Stødt Ingefær
- 1 tsk. Kardemomme
- 1 tsk. Nelliker stødt
- 1 tsk. Himalaya salt
Topping:
- 2 Citroner - reven skal og saft der fra - Økologisk.
- 200 g Flormelis
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Pisk kokossukker og æg sammen til en luftig masse.
- Tilsæt det bløde smør i mindre stykker.
- Tilsæt der næst glutenfri surdej
- Tilsæt mælk og lad røremaskinen klare arbejdet og kør det godt rundt.
- Bland mel og alle krydderierne sammen
- Rør melblandingen i æggemassen
- Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm.
- Beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen i ovnen i ca. 35 til 50 min.
- Lad den køle helt af.
- Vask vitron, riv fin citronskal, pres saften fra den.
- Bland citronsaft, reven citronskal og flormelis godt sammen.
- Fordel citronglasur over kagen.
Tilføj en kommentar