Rødbedekage - Glutenfri & Laktosefri.

Rødbedekage - Glutenfri & Laktosefri.

Trine Hvornum

Hold på har og briller for en lækker og luftig kage, vi er vilde med denne kage, og helt fantasitsk at den er fyldt med næring fra rødbede. Denne sunde kage er med rødbede, som man slet ikke kan smage. Den er glutenfri og laktosefri.

Tid i alt. 60 min
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 35-40 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8

 

Ingredienser:

Topping

  • 250 g Flormelis
  • 1 Økologisk Citron – Vask, riv skallen og pres saften ud af den.
  • Alt efter str. på citronen tilfør vand hvis der mangler i glasuren.

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Pisk sukker og æg luftigt.
  3. Smelt smør i en gryde ved svag varme, tag gryden af og kom chokoladeknapperne i.
  4. Skræl, vask og riv rødbede fint.
  5. Pres saften ud af rødbeden (gem saften hvis du ønsker en rød/lyserød glasur).
  6. Bland mel, salt, vaniljepulver og bagepulver.
  7. Bland reven rødbede og melblandingen sammen
  8. Bland Sukker, smør, glutenfri surdej og mel sammen.
  9. Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm. Beklædt med bagepapir i bunden.
  10. Bag kagen i ovnen i ca. 40 min.
  11. Lad den køle helt af inden glasuren kommer på

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige