Appelsin & Citronkage med Birkes - Glutenfri & Laktosefri.

Appelsin & Citronkage med Birkes - Glutenfri & Laktosefri.

Trine Hvornum

Lækker, luftig og yderst frisk appelsin og citronkage, med knadende birkes. Den er helt ude ngluten og laktose.
 
 
Tid i alt: 60 min
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 35-40 min
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: ja
Antal personer: 8
 
Ingredienser:
 
125 g Rørsukker.
3 økologiske æg.
100 g Naturli Vegan Blok – Blødt smør.
5 Citroner (saften og fint reven skal, gem lidt til glasur)
2 store Appelsiner (saften og fint reven skal, gem lift til glasur).
1 tsk. Vaniljepulver.
1 tsk. Bagepulver. glutenfri
100 g Blå birkes
100 g Fuldkornrismel (glutenfri).
100 g Havremel (glutenfri).
½ tsk. Himalayasalt.
 
Topping
200 g Flormelis
6 spsk. Citrus saft (fra appelsin og citronsaften)
4 spsk. Fint reven appelsin og citron skal.

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
  • Skæt smør i små tern, kom lidt i røremaskinen ad gangen.
  • Vask, riv og pres saften ud af citron og appelsin.
  • Bland mel, birkes, salt, vaniljepulver og bagepulver.
  • Bland Sukker, smør og mel sammen.
  • Kom kagedejen i en smurt springform på 22 cm. Beklædt med bagepapir i bunden.

 

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige