Soyamælk
Soyamælk
Ingredienser:
- 225 g Sojabønner.
- 1 Liter vand.
- 4 Dadler uden sten (for sødme).
- 1 tsk. Vaniljepulver (kan undlades).
- ½ tsk. Himalayasalt. (ikke så kraftig som almindeligt salt, og her har du en masse mineraler oven i).
Fremgangsmåde:
- Opblød sojabønnerne i rigeligt med vand natten over, gerne 10-12 timer. Husk rigeligt vand da de svulmer helt op.
OBS:
- De får lidt en gullig farve.
- Dagen efter hælder du vandet fra, dernæst skal de blendes med kold vand, dadler og vaniljepulver, til massen er fin ensartet.
- Bønnemassen skal sies gennem et helt rent viskestykke eller klæde der er beregnet til at lave plantemælk.
- Lad sojamassen stå og dryppe fra, og vend den gerne imens.
- Når massen er kørt igennem, skal sojamælken koge i 20 min. uden den brænder på. eller koger over, hold godt øje med den.
- Når sojamælken har kogt i 20 min., skal den køle helt af før den kan hældes på flasker der kan lukkes godt til.
Tilføj en kommentar