Rabarber muffin - Glutenfri & Laktosefri
Glutenfri og laktosefri rabarber muffin, med en masse omega3 fedtsyrer fra chiafrø, som også giver en masse gode fibre til fordøjelsen. Sukkerfri er de skam også.
Tid i alt: 50 min.
Begatid: 25 min.
Antal: 12 stk.
Ingredienser:
- 1 dl Sukrin Rød.
- 150 g Vegan blok Naturli (smør).
- 3 Æg.
- 2 dl Alpro Neutral soja yoghurt.
- 300 g Rabarber - Rengjort og skåret i mindre stykker.
- 2 tsk. Vaniljepulver.
- 2 tsk. Bagepulver - Glutenfri.
- 180 g Fuldkornsrismel - Glutenfri.
- 1 Citron - Fint reven skal og saften der fra.
- 1/2 dl Chiafrø.
- 1 dl Sesamfrø - Kværnet til mel på en kaffekværn.
Fremgangsmåde:
- Start med at sæt ovnen på 180 grader.
- Start med at piske det bløde smør sammen med sukrin.Det skal piskes så det bliver lyst og luftigt, gerne i 5 min.
- Dernæst piskes æggene i en af gangen, i 5 min.
- På højeste hastighed.
- Når det er pisket færdigt, så kom Alpro i.
- Kværn sesamfrø i en kaffe mølle.
- Vask og skær top og bund fra rabarberne.
- Skær den i mindre stykker.
- Kom rabarber og citron saft i en lille gryde.
- Kog det i nogle få min, kun for at de skal blive lidt bløde.
- I en anden skål blandes der mel, både sesam, fuldkornsrismel , chiafrø, vanilje pulver, bagepulver og reven citron skal.
- Husk inden da at vaske citronen godt og grundigt.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Kom det op i muffins forme, prik de vaskede blåbær ned i dejen.
- Bag den i ca 25 min.
Kaffekværn kan købes HER.
Tilføj en kommentar