Glutenfri & laktosefri Rabarber muffin.

Glutenfri & laktosefri Rabarber muffin.

Trine Hvornum

Glutenfri og laktosefri rabarber muffin, med en masse omega3 fedtsyrer fra chiafrø, som også giver en masse gode fibre til fordøjelsen. Sukkerfri er de skam også.

Tid i alt: 50 min.
Begatid: 25 min.
Antal: 12 stk.

Ingredienser:

  • 1 dl Sukrin Rød.
  • 150 g Vegan blok Naturli (smør).
  • 3 Æg.
  • 2 dl Alpro Neutral soja yoghurt.
  • 300 g Rabarber - Rengjort og skåret i mindre stykker.
  • 2 tsk. Vaniljepulver.
  • 2 tsk. Bagepulver - Glutenfri.
  • 180 g Fuldkornsrismel - Glutenfri.
  • 1 Citron - Fint reven skal og saften der fra.
  • 1/2 dl Chiafrø.
  • 1 dl Sesamfrø - Kværnet til mel på en kaffekværn.

Fremgangsmåde:

  1. Start med at sæt ovnen på 180 grader.
  2. Start med at piske det bløde smør sammen med sukrin.Det skal piskes så det bliver lyst og luftigt, gerne i 5 min.
  3. Dernæst piskes æggene i en af gangen, i 5 min.
  4. På højeste hastighed.
  5. Når det er pisket færdigt, så kom Alpro i.
  6. Kværn sesamfrø i en kaffe mølle.
  7. Vask og skær top og bund fra rabarberne.
  8. Skær den i mindre stykker.
  9. Kom rabarber og citron saft i en lille gryde.
  10. Kog det i nogle få min, kun for at de skal blive lidt bløde.
  11. I en anden skål blandes der mel, både sesam, fuldkornsrismel , chiafrø, vanilje pulver, bagepulver og reven citron skal.
  12. Husk inden da at vaske citronen godt og grundigt.
  13. Bland alle ingredienserne sammen.
  14. Kom det op i muffins forme, prik de vaskede blåbær ned i dejen.
  15. Bag den i ca 25 min.

 

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige