Glutenfri Müslibar

Glutenfri Müslibar

Trine Hvornum

Glutenfri og laktosefri Müslibar, de erperfekt til madpakken eller som en fredags snack. De er fyldt med en massse sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler. 

Tid i alt: 30 min.
Antal: 12 stk.

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Start med at smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme.
  • Der må ikke komme vand ned til chokoladen.
  • Bland alle de øvrige ingredienser rigtig godt sammen, sådan at alt pulveret bliver mixet godt rundt.
  • Når chokoladen er smeltet hældes det over og rør igen godt rundt, jeg har bare gjort så det hænger sammen.
  • Beklæd et fad med bagepapir
  • Hæld massen ned i formen.
  • Drys frysetørret jordbær henover, og pres det lidt ned.
  • Så på køl ind til det er helt stivnet.
  • Skær det i passende str.

Sesamfrø

Vitaminer: A, Niacin, B6, Folat, Pantothensyre ,B1, B2, B6 og Folat.

Mineraler: Cadmium Ca, Natrium Na, Kalium K, Magnesium Mg, Zink Zn, Selen Se, Nikkel Ni, Mangan Mn, Jern Fe, Phosphor P, Kobber Cu, Mangan Mn og Chrom Cr.

Aminosyrer: Serin, Prolin, Clycin, Glutaminsyre, Asparaginsyre, Alanin, Histidin, Arginin, Valin, Tryptofan,Threonin, Tyrosin, Phenylalanin, Isoleucin, Leusin, Methionin, Cystin og Methionin.

Fakta: Sesamfrø er fyldt med kostfibre og fyldt med omega 3 fedtsyre.

Chiafrø

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan,

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet. Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarmfloraen. Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies. Brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen! Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. Chiafrø er også glutenfri. De indeholder også Omega 6. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks.  Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige