Jordskokkesuppe - En lækker cremet suppe

Jordskokkesuppe - En lækker cremet suppe

Trine Hvornum

Jordskokkesuppe - En lækker cremet laktosefri og glutenfri grøntsagssuppe.

Tid i alt: 2 timer.
Antal: 4 Pers.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Start med at rengør jordskokkerne grundigt med en ren skurresvamp, behold skrælden på da der er gode næringstoffer i, skær dem i mindre stykekr.
  3. Fjerne skallen på hvidløg og rødløg, og skær dem i mindre stykker.
  4. Skræl ingefærrod og skær den i mindre stykekr.
  5. Skur gulerødderne og behold skrællen på og skær dem i mindre stykker. 
  6. Kom olivenolie i en gryde, kom hvidløg og løg i, de skal bare brunes lidt.
  7. Dernæst kommer du de øvrige råvare i som du lige har skåret ud. tilsæt 1 liter vand samt bouillon.

TOPPING:

  1. Skær rugbrød i mindre stykker, kom dem i en skål og drys lidt olie og salt over.
  2. Læg dem på en bradepande med bagepapir på den ene halvdel.
  3. På den anden halvdel lægger du lufttørret skinke, og drysser salt over.
  4. Sæt det i oven i 20 minutter.
  5. Kom Græskarkerner på en tør varm pande med salt, steg dem til de popper.
  6. Når jordskokkerne og gulerod er blevet bløde og møre kommes der kokosmælk, chili, persille.
  7. Kør blenderen godt igennem til den får en ens farvet og fin konsistens. Smag til med salt og peber.
  8. Server i en dyb tallerken, drys med det lækre knasende topping og slut af med lidt hakket persille.

Gulerod

Vitaminer: A, B-caroten, E, K1, B1, B2, Niacin, B6, Pantothensyre, Biotin, Folat og c-vitamin.

Mineraler: Bly Pb, Kviksølv Hg, Nikkel Ni, Natrium Na, Kalium K, Calcium Ca, Magnesium Mg,Jern Fe, KobberCu, Zink Zn, Chrom Cr, Phosphor P,  Jod I, Mangan Mn Og Selen Se,

Aminosyrer: Valin, Isoleucin, Lysin, Cystin, Tyrosin, Threonin, Tryptofan, Histidin, Glycin, Serin, Prolin, Alanin, Arginin, Glutaminsyre, Tyrosin, Asparaginsyre, Phenylalanin, Cystin, Leucin og Methionin.

Fakta: Gulerødder indeholder en masse gode kostfibre. Kan bruges til så mange ting, både rå, kogt, dampet og stegt. De fleste vitaminer ligger i gulerodens skræl. det vil sige lige så snart du skræller den mister den vitaminer. Man anbefaler den rå, bare skrubbet helt ren. Jo mere den bliver tilberedt, jo mere sukker indeholder den. Der er ikke mange der ved det, men gulerod indeholder faktisk sukker.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige