Glutenfri Pizzabund - Let og luftig

Glutenfri Pizzabund - Let og luftig

Trine Hvornum

Her er et forslag til en krydret udgave af en glutenfri pizzabund. Denne glutenfri pizzadej er let og yderst lækker med en krydret smag. Den er helt fri for gluten og laktose, samt vegansk. Dejen er både blød og yderst luftig der bare bliver så sprød. Hvem elsker ikke en sprød og lækker pizza, med lige den topping man holder af, så er det perfekt den også kan fås som en glutenfri udgave af pizza bund.

Ingredienser:

  • 1 Liter Lunken vand
  • 20 g Gær
  • 30 g Loppefrøskaller
  • 15 g Himalaya salt
  • 80 g Glutenfri Surdej (opskrift her)
  • 100 g Olivenolie
  • 5 g Urtekram pizza spice mix
  • 300 g Fuldkornsrismel
  • 150 g Majsmel
  • 350 g Dr. Schar Universal mix

Antal:

  • 6 stk.

Fremgangsmåde:

  1. Smuldre gæren ud i i det lunkne vand sammen med himalayasalt, kom loppefrøskallerne i og rør det godt rundt, så alle loppefrøenen er under vand.
  2. Lad det hvile i 5 min, så det bliver som gele konsistens, og massen tyknes.
  3. Mens det hviler i de 5 min. bland da havremel, fuldkornsrismel, Dr.schar universal mix, majsmel og urtekram pizza spice mix godt sammen.
  4. Tilsæt olien til den våde del, og tilsidst sammen med mel. Kør dejen godt sammen på en røremaskine i nogle min.

Hævning:

  • Del dejen op i det antal pizza der ønskes, jeg har lavet denne pizzadej til 6 almindelige pizzaer, form dem forsigtigt til større kugler.
  • Kom dem i en hævekasse hvis du har sådan en eller i en form og dæk til med husholdmingsfilm, så de er helt luft tætte.
  • Lad dem hæve på køl mindst 1 time, men gerne til dagen efter.
  • Jeg har bagt mine pizzabunde i en SAGE pizzaovn.
  • Start med at drys lidt majsmel ud på en pizzaspade, træk dejen ud i den ønskede størrelse eller rul den forsigtigt ud med en kagerulle. 
  • Pynt med ønsket fyld, et godt råd er ikke at kom for meget tomatsauce ud på pizzabunden, da den vil blive for slasket og tung. Drys reven ost, pizza krydderi og resten af den ønskede fyld.

Min pizzaovn kan købes HER

Bagning:

  • Har du ikke en pizzaovn, så har du måske en pizzasten, ellers bag din pizza på bagsiden af din bageplade der har været i ovnen i mindst 30 min. inden du skal bage pizzabunden.
  • Følg pizzaovnens tid alt elfter pizzadejens tykeklse, og ønskede sprødhed.
  • Bager du i ovnen på din bageplade bages den i ca. 30 min. på maximal varme.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige