
Chokoladetærte med med chokolademousse - Glutenfri & Vegan
INGREDIENSER:
3 spsk. Kokosolie
4 dl Glutenfri havregryn
3 spsk. Ren Kakaopulver
25 Friske dadler uden kerner
3 dl Kokosmel
1/2 tsk. Himalayasalt
FREMGANGSMÅDE:
- Start med at blend havregryn, kakaopulver og salt, kom det op i en skål og blend derefter kokosmel, dadler og kokosolie.
- Blend alle ingredienserne sammen så det bliver en ensformet konsistens.
- Fordel Dejen i to beklædte springforme (tegn den passende cirkel der passer til spring formen, og klip den til)
- Det må gerne være i to str. hvis det er muligt.
- Kom dem dernæst i fryseren og lad den stå mens du laver chokolademoussen.
CHOKOLADEMOUSSE AF SORTEBØNNER OG SOYASKUM
INGREDIENSER:
300 g mørk chokolade gerne 85%
1 1/2 dl Friskpresset appelsin juice / man kan også godt variere med frisk presset citron, der må mam lige smage efter så den ikke bliver for kraftig, kom appelsinjuice i for resten.
2 dåser forkogte sorte bønner
125 g Friske dadler uden kerner
2 dl Alpro Soya neutral yoghurt
3 tsk ren vaniljepulver
2 Brikker Alpro Soya fløde
FREMGANGSMÅDE:
- Chokoladen skal smelte over et vandbad. Kom lidt vand i en gryde og en mindre skål oven i med chokoladen der er brækket i mindre stykker (det er vigtigt der ikke kommer vand ned i chokoladen) når den er smeltet tag den af varmen og kom friskpresset appelsinjuice i.
- Pisk det til en tyk masse og lad den stå og køle lidt af.
- Dræn de sorte forkogte bønner, blend dem godt sammen med dadler uden kerner.
- Bland det sammen med appelsin chokoladen.
- Når massen er enformet, blandes alpro neutral yoghurt sammen til en super lækker chokolade mousse.
- Pisk alpro soyafløde på en røremaskine eller en kraftig håndmixer sammen med vaniljepulver, så det bliver lige så lækker konsistens som det de fleste kender som "almindelig" fløde".
- Bland flødensammen med chokolademoussen der er lavet på sorte bønner, når den er den samme konsistens så er den klar til at blive lagt sammen.
FREMGANGSMÅDE:
Tag de to glutenfri bunde op af fryseren, pynt dem i den største spring form, kom et lag bønne chokolademousse på, kom det i fryseren til den er fast, dernæst den sidste tærtebund og pynt med det sidste chokolademousse, og stil den i fryseren igen til den skal nydes. Vi har gerne en i fryseren til vi skal have noget lækkert i weekenden. tag den op 30 min inden den skal nydes, pynt med lækre friske bær og drys med hakkede peanuts.
PYNT:
INGREDIENSER:
1 dl Hakkede peanuts giver en lækker smag til det søde
3 dl Friske Økologiske bær (Jeg plejer at bruge jordbær, hindbær og blåbær)
- på billedet er det dog kun hindbær
Mynteblade - Pyntes lige inden servering.
Glutenfri, laktosefri og Vegan dessert der let kan fryses ned til den skal nydes.
Tilføj en kommentar