Chokoladetærte med med chokolademousse - Glutenfri & Vegan

Chokoladetærte med med chokolademousse - Glutenfri & Vegan

Trine Hvornum
GLUTENFRI CHOKOLADETÆRTEBUNDE:
En lækker vegan, laktosefri og glutenfri dessert til enhver lejlighed. Børnene spiser den med begge sider af hoved. Man bliver helt afhængig af den, så det er perfekt den er glutenfri og laktosefri. Chokoladetærten er super let og lige til. Den kan sagtens laves uden at fryde den med, jeg synes bare den bliver bedre og ikke klasker sammen når den skal skæres i det tærtebundene er ret hårde.
Tid i alt: Lavet over to dage.
Kan fryses: Ja
Antal: 8 pers.
Chokoladetærtebunde 2 stk.:
Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Start med at blend havregryn, kakaopulver og salt, kom det op i en skål og blend derefter kokosmel, dadler og kokosolie.
  • Blend alle ingredienserne sammen så det bliver en ensformet konsistens. 
  • Fordel Dejen i to beklædte springforme (tegn den passende cirkel der passer til spring formen, og klip den til)
  • Det må gerne være i to str. hvis det er muligt.
  • Kom dem dernæst i fryseren og lad den stå mens du laver chokolademoussen.

Bedste blender kan købes HER.

CHOKOLADEMOUSSE AF SORTEBØNNER OG SOYASKUM 

Ingredienser:

  • 300 g mørk chokolade gerne 85%
  • 1 1/2 dl Friskpresset appelsin juice / man kan også godt variere med frisk presset citron, der må mam lige smage efter så den ikke bliver for kraftig, kom appelsinjuice i for resten.
  • 2 dåser forkogte sortebønner.
  • 125 g Friske dadler uden kerner
  • 2 dl Alpro Soya neutral yoghurt
Fremgangsmåde:
  • Chokoladen skal smelte over et vandbad. Kom lidt vand i en gryde og en mindre skål oven i med chokoladen der er brækket i mindre stykker (det er vigtigt der ikke kommer vand ned i chokoladen) når den er smeltet tag den af varmen og kom friskpresset appelsinjuice i.
  • Pisk det til en tyk masse og lad den stå og køle lidt af.
  • Dræn de sorte forkogte bønner, blend dem godt sammen med dadler uden kerner. 
  • Bland det sammen med appelsin chokoladen.
  • Når massen er enformet, blandes alpro neutral yoghurt sammen til en super lækker chokolade mousse.
  • Pisk alpro soyafløde på en røremaskine eller en kraftig håndmixer sammen med vaniljepulver, så det bliver lige så lækker konsistens som det de fleste kender som "almindelig" fløde".
  • Bland flødensammen med chokolademoussen der er lavet på sorte bønner, når den er den samme konsistens så er den klar til at blive lagt sammen.

Fremgangsmåde:

  • Tag de to glutenfri bunde op af fryseren, pynt dem i den største spring form, kom et lag bønne chokolademousse på, kom det i fryseren til den er fast, dernæst den sidste tærtebund og pynt med det sidste chokolademousse, og stil den i fryseren igen til den skal nydes. Vi har gerne en i fryseren til vi skal have noget lækkert i weekenden. tag den op 30 min inden den skal nydes, pynt med lækre friske bær og drys med hakkede peanuts.

PYNT:

Ingredienser:
  • 1 dl Hakkede peanuts giver en lækker smag til det søde
  • 3 dl Friske Økologiske bær (Jeg plejer at bruge jordbær, hindbær og blåbær) - på billedet er det dog kun hindbær
  • Mynteblade - Pyntes lige inden servering.
 Glutenfri, laktosefri og Vegan dessert der let kan fryses ned til den skal nydes.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige