
Tosca Hasselnødde Tærte - Glutenfri - Vegan - Laktosefri - Sukkerfri
Lækker kage til en hyggestund med familien, en toplækker kage der er laktosefri, glutenfri og sukkerfri. En kage lavet på Kokosblomstsukker, jeg har valgt at lave kagen på kokosblomstsukker i stedet for raffineret sukker. Kagen er uden raffineret sukker og rørsukker. Kokosblomst sukker er mere stabilt til blodsukkeret.
Bagetid: 20-30 min. + 8 min.
Antal: 10 Personer - Lavet i en stor spring form.
Ingredienser.
Bund:
- 8 spsk Chiafrø
- 3 dl vand
- 50 g Kokossukker
- 330 g Fuldkornsrismel
- 3 tsk Bagepulver Glutenfri
- 300 g Vegan blok Naturli - Taget fra frost og revet ned i melblandingen
- 1 Appelsin Økologisk - Riv skal fint og pres al saften ud af den
- 1 1/2 dl Alpro fløde - Piskes til flødeskum
FORBERED FYLDET IMENS KAGE NER I OVNEN.
Fyld:
- 300 g Vegan blok - Naturli.
- 50 g Fuldkornsrismel Glutenfri.
- 180 g Kokossukker.
- 1 1/2 dl Alpro sojafløde.
- 400 g Hasselnødder (afskallede og hakket).
Fremgangsmåde:
- Tænd den på 200 grader (180 varmluft)
- Vej alle ingredienserne af, vask appelsinen og riv skallen og pres saften.
- Blend chiafrø godt i en god blender.
- Kom chiafrø op i en røreskål med 3 dl vand, rør rundt og lad det stå lidt, så det bliver ala gele. - Så har du "æg" til din kage.
- Blend kokosblomstsukker så bliver den ellers brune kokosblomstsukker en fin beige farve.
- Bland de to dele sammen i rørermaskinen.
- Riv smør op i en skål med mel samen med reven appelsinskal. Mas det godt sammen.
- Pisk fløden til fløde skum
- Bland forsigtigt melblandingen sammen med "æg blandingen"
- Dernæst vend flødeskum med resten af dejen
- Smør en springform med lidt smør
- Fordel kagen i spring formen.
- Bag kagen i ca. 25-30 min (alt efter din ovn - hold øje)
Fremgangsmåde til topping:
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og smelt ved svag varme.
- Når kagen er færdig, så tag den ud af ovnen, og fordel nøddefyldet over kagen, og bag den yderligere i 8 min på 220 grader (varmluft 200 grader)
- Tag kage nud og lad den køle af
Chokoladeovertræk:
- 200 g Chokolade
Fermgangsmåde:
- Tag siden af spring formen, så kagen kan køle af.
- Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt chokoladen over vandbad. Brug en silicone pensel og pensel kagen hele vejen rundt og 2-3 cm rund i kagens ydrekant (silicone pensel er altid lettere at gøre ren efter smeltet chokolade.
Serveringsforslag:
- En lækker kop kaffe eller skøn te
- Lidt vegan vaniljeis
- Lidt flødeskum med vaniljepulver i (Alpro dessert fløde er rigtig god) - Prøv at kom 1 eller 2 passionsfrugter i, det giver virkelig en dejlig frisk smag (kerner og saften fra passionfrugterne)
- Lidt æblekompot ville også være skønt dertil
Hasselnødder:
- Har du ikke afskallede hasselnødder og selv skal afskalle dem, så tænd ovnen på 180 grader, læg dem på bagepapir i 10-15 min.
- kom dem over på et rent viskestykke, tril dem inden i viskestykket så skallen ryger af. Hak de afskallede hasselnødder.
CHOKOLADE:
- Chokolade, vælg den der passer til dig.
- Vælg sukkerfri for helt sukkerfri, vælg vegan, 75 %, 80 % eller 99 % osv.
Tilføj en kommentar