Softkernerugbrød - Glutenfri - Laktosefri - Vegan
Softkernerugbrød - Glutenfri - Laktosefri - Vegan. Super blødt, lækkert, sprød og mættende rugbrød - Et super godt alternativ til et almindeligt rugbrød. Det er uden gær og æg. Blid og god for maven. Indeholder surdej der er let at lave, og tager ikke særlig lang tid at lave - Link til surdej nederst i opskriften.
Bagetid: 1 time og 20 min
Holdbar: 4-5 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser:
Den søde del:
- 16 stk Svesker
- 1 dl vand
Den slimede del:
- 1 Liter vand
- 200 g Hørfrø
- 50 g Chiafrø
- 30 g Loppefrøskaller
- 1 dl Olivenolie
Den våde del:
- 1 dl Surdej af fuldkornsrismel - Det er super let at lave (opskrift er her)
- 1/2 dl Olivenolie - God kvalitet
Den tørre del:
- 450 g Fuldkornsrismel - Glutenfri
- 20 g Himalaya salt - Frisk kværnet
- 1 tsk. Kardemomme
- 1 tsk. Stødt Koriander
- 4 spsk Carobpulver - Giver den smukke mørke farve som rugbrød har.
- 100 g Solsikkekerner
- 350 g Sesamfrø
Pynt:
Pyntes med sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Den søde del -Alle sveskerne blendes med 1 dl vand, bare så den kan køre rundt. det skal bliver en ensartet masse. Det kan godt tage lidt tid.
- Hvis du ikke kan lide svesker eller ikke kan tåle dem, så erstat det med melasse.
- Bland resten af vandet med den slimede del - Denne del er chiafrø og hørfrø, loppefrøskaller og sveskepureen godt sammen.
- Bland den våde del sammen - Olivenolie og surdej.
- Lad det hvile i 10 min.
- Den tørre del blandes sammen, alt mel, krydderier og carobpulver.
- Fordel alle de tørre ingredienser godt sammen.
- Bland nu alt godt sammen, så hele dejen bliver godt rørt rundt på en rører maskine, lad den køre rundt i 10 - 15 min. Fordel dejen i 2 mindre rugbrødsforme.
- Glat dem fint ud med lidt vand og en dejskraber, og tryk siderne fint ind. Pynt med ekstra sesamfrø.
- Lad den stå og hvile natten over, bare på køkkenbordet.
- Dagen efter tænd ovnen på 200 grader varmluft. Når ovnen er varm så bag de to rugbrød i 1 time og 20 min. Tag brødene ud af rugbrødsformene, og lad dem køle godt af på risten, inde de skæres.
- De kan sagtens fryses ned - Vi bager altid 8 brød af gangen, så vi har til fryseren. Det er lettere i en børne familie, og giver mindre stress. Herhjemme der allergener, lige fra laktose, gluten og soja. Og denne variation er blevet vores favorit.
- Opskrift på surdej af Fuldkornsrismel - Her
Tilføj en kommentar