Rødbedehummus

Rødbedehummus

Trine Hvornum
Lækker rødbedehummus med en krydret smag. Hussus er perfekt i en sandwich, til gnavegrønt og samt salaten. Hvor du ellers ville spise hummus.
Rødbede indeholder anthocyanins, det pigment, der giver den dybe indigo farve. Rødbede er en fantastisk kilde til kostfibre der holder din mave i gang.

Vidste du at studier har vist, at rødbeder er med til at beskytte dig mod hjerteproblemer, da den er blodtrykssænkende samt er den med til at forebygge risikoen for at få kræft og samt visse typer af leversygdomme. Forhindrer oxidation af lipider og forsyner med antioxidantvitaminerne A og C.

Vitaminer:

  • A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, Folat, E-, K-, og C-vitamin.

Mineraler:

  • Calcium, jern, zink, jod, natrium, mangan, selen, silicium, kobber, magnesium, kalium og svovl.
Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 40 min.
Mængde: 1 glas. 
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
  1. Skrub rødbederne godt, kog dem derefter med skræl i ca. 30 minutter.
  2. Når rødbederne er kogt bløde, hæld vandet fra. og lad dem køle godt af.
  3. Når de er kølet godt af, kan du gnide skrællen af rødbederne.
  4. Skær rødbederne i mindre stykker.
  5. Blend rød­bede, citronsaft, salt peber, forkogtte kikærter, tahin, hvidløg og spidskommen  til en lækker cremet rød (pink) rødbedehummus.
  6. Juster med olie og ekstra salt og peber hvis den skal justeres.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige