Glutenfri Rabarberkage.
Rabarberkage uden gluten, sukker og laktose. En kage med friskhed, syrlighed og sødme på en og samme gang.
Tid i alt: 50 min.
Bagetid: 30 - 35 min.
Antal: 12 stk.
Ingredienser:
- 300 g Rabarber friske.
- 75 g Banan.
- 150 g Dadler uden sten.
- 1 dl Olivenolie.
- 1-2 dl. Mandelmælk uden sukker.
- 2 æg str. M/L.
- 50 g Fuldkornsrismel Glutenfri.
- 50 g Kokosfibermel.
- 80 g Mandelmel.
- 2 tsk. Bagepulver Glutenfri.
- 1/2 tsk. Himalaya salt.
Topping:
- 1 Alpro fløde.
- 2 tsk. Vaniljepulver.
Fremgangsmåde:
- Start med at sæt ovnen på 175 grader.
- Kom banan stykker, dadler uden sten samt olien i en rørermaskine ved højeste hastighed.
- Bland lidt af mandelmælken i lidt af gangen. (gem den sidste dl.)
- Pisk et æg i af gangen.
- Fuldkornsrismel, kokosfibermel, mandelmel, bagepulver og himalayasalt blandes godt sammen.
- Vask rabarberne og skær stilkene i 1 cm tykkelse.
- Bland så den tørre, rabarber og den våde del sammen.
- Kom den sidste dl. mandelmælk i hvis nødvendigt, da kokosfibermel kan suge godt væske til sig.
- Bag den i den varme ovn i 30 - 35 min.
- Lad den køle helt af.
Pynt:
- Piske sojafløde sammen med vanilje pulver.
- Nyd den evt. med friske hindbær og jordbær til.
Tilføj en kommentar