Morgenmad med frugtmos og chiafrø

Morgenmad med frugtmos og chiafrø

Trine Hvornum

Morgenmad med hjemmelavet jordbærmos, mangomos og Chiafrø - Lækker morgenmad der er uden laktose og gluten

Tid i alt: 10 min
Antal: 1 pers.

 

Ingredienser:

 • 2 dl Alpro neutral yoghurt
 • 2 spsk Chiafrø
 • 6 spsk hjemmelavet Jordbærgrød (kogt i lidt vand og blended)
 • 6 spsk. hjemmelavete mangomos (kogt i lidt vand og blended)
 • 1/2 Banan.
 • 10 stk. Blåbær - Vasket
 •  2 spsk. Hakkede Mandler
 • 2 stk Jordbær til pynt

 

Fremgangsmåde

 1. Jeg har lavet lidt forskelligt grød som jeg har på køl, så der kan blandes forskellige slags morgengrød med lækker frugtmos.
 2. Jordbærgrøden er fra i går, sammen med lidt frisk lavet mango mos - så er der nyt til i morgen.
 3. Chiafrø 2 spsk blandet med yoghurt, lagt i forskellige lag med jordbærgrød og mangomos.
 4. Banan i skiver i midten.
 5. Pyntet med hakkede mandler, blåbær og jordbær.
 6. Nøj en lækker morgenmad med chiafrø


Chiafrø

Vitaminer : A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan,

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spk. økoligiske vidunderfrø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet. Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarm floraen. Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik,salaten og i smoothies... brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen ! Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. De er glutenfri. Der er også omega 6 i. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks. Indeholder 7 gange mere c-vitamin end citrusfrugter.

Jordbær

Vitaminer: A, b-caroten, Phantothensyre, Biotin, Folat, C, E, B1, B2, K, Biotin, B6 og Niacin.

Mineraler: Kalium K,  Fosfor, Jern Fe, Magnesium Mg, Natrium Na, Nikkel Ni, Calcium Ca, Phosphor, Kobber Cu, Zink Zn, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se.

Aminosyrer: Isoleucin, Histidin, Prolin, Serin, Asparaginsyre, Alanin, Valin, Cystin, Tyrosin, Lysin, Methionin, Leucin, Phenylalanin, Threonin, Tryptofan, Arginin, Glutaminsyre, Glycin og Threonin.

Fakta: Det er en af danskernes favorit...og det er også min ! Jordbær indeholder højt indhold af flavonoider, som skulle være rigtigt godt for hjerte kar problemer. Diabetes patienter kan benytte sig af jordbær, da de har et lavt glykæmisk index på 40. samt det høje indhold af fiber, som er med til at regulere ens blodsukker.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige