Mayonnaise
Mayonnaise - En lækker hjemmelavet mayo. Den sidder måske ikke i skabet første gang, men prøv bare igen. Det hele drejer sig om piske arbejdet.
Tid i alt: 20 min.
Mængde: 1 Glas.
Ingredienser:
- 12 stk Æggeblommer - pastuiserede og stuetemperaret.
- 1/2 spsk. Himalaya salt.
- ca. 2 spsk Citronsaft.
- 14 dl (op til 14 dl) Olivenolie af god kvalitet.
- 2 spsk. Æbleeddike.
- Frisk kværnet peber.
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommerne rigtig godt med 1/2 spsk. urtesalt, lige indtil massen begynder at bliver flot hvid.
- Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, alt imens du pisker der ud af.
- Det er så lige her det er rigtig vigtigt, at det har samme temperatur, sådan at det ikke skilles ad.
- Dernæst skal der tilsættes eddike, du pisker videre.
- Så tilsættes til himalayasalt og frisk kværnet peber.... mens du stadig pisker der ud af. Pisk... Pisk... og pisk Smag til med citronsaften.
Tilføj en kommentar