Mayonnaise

Mayonnaise

Trine Hvornum

Mayonnaise - En lækker hjemmelavet mayo. Den sidder måske ikke i skabet første gang, men prøv bare igen. Det hele drejer sig om piske arbejdet.

 

Tid i alt: 20 min.
Mængde: 1 Glas.

 

Ingredienser:

  • 12 stk Æggeblommer - pastuiserede og stuetemperaret.
  • 1/2 spsk. Himalayasalt.
  • ca. 2 spsk Citronsaft.
  • 14 dl (op til 14 dl) Olivenolie af god kvalitet.
  • 2 spsk. Æbleeddike.
  • Frisk kværnet peber.

 

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggeblommerne rigtig godt med 1/2 spsk. urtesalt, lige indtil massen begynder at bliver flot hvid.
  • Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, alt imens du pisker der ud af.
  • Det er så lige her det er rigtig vigtigt, at det har samme temperatur, sådan at det ikke skilles ad.
  • Dernæst skal der tilsættes eddike, du pisker videre.
  • Så tilsættes til himalayasalt og frisk kværnet peber.... mens du stadig pisker der ud af. Pisk... Pisk... og pisk Smag til med citronsaften.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige