Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri

Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri

Trine Hvornum

Frisk lækker Lemonkage med birkes, den er både glutenfri og laktosefri, den har en herlig konsistens, både syrlig, frisk og et strejf af sødme fra chokolade og knasende, da der er birkes i.

Tid i alt: 50 min
Arbejdstid: 20 min
Bagetid: 30 min
Holdbar: 2.3 dage
Kan fryses: Ja
Antal: 12 stk.

 

Ingredienser:

Topping:

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Start med at piske det bløde smør og æg sammen med rørsukker.
  3. Pisk det gerne i nogle min. på høj hastighed.
  4. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål, så bagepulver og vaniljepulver bliver fordelt rigtig godt.
  5. Vask og riv lime og citron, og kom det op i den tørre del, (gem noget at det til pynt på kagen)
  6. Pres al saften ud af dem.
  7. Kom det op i skålen med smør og sukrin.
  8. Bland mandelmælk med i.
  9. Bland så melblandingen sammen med smørmassen.
  10. Kom det op i en smurt springform.
  11. Sæt den i ovnen i ca. 30 min. Læg chokoladen ud på den varme kage, og lad den smelte helt over den.
  12. Pynt med revet lime og citron.
  13. Lad kagen køle helt af, og nyd den. 

 

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige