Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri

Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri

Trine Hvornum

Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri mega lækker og frisk kage ! Uden sukker og gluten.

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 grader. Start med at pisk det bløde smør og æg  sammen med sukrin. Pisk det gerne i nogle min på høj hastighed. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål, så bagepulver og vaniljepulver bliver for delt rigtig godt. Vask og riv lime og citron, og kom det op i den tørre del, (gem noget at det til pynt på kagen) Pres al saften ud af dem. Kom det op i skålen med smør og sukrin. Bland mandelmælk med i. Bland så melblandingen sammen med smør massen. Kom det op i en smurt spring form. Sæt den i ovnen i ca 30 min. Læg chokoladen ud på den varme kage, og lad den smelte helt over den. Pynt med reven lime og citron. Lad kagen køle helt af, og nyd den!

Tilberedningstid - 50 min

12 stk.

INGREDIENSER:

       
1 Kærnet blødt smør eller Kokosolie 200 g.  
2 Sukrin - Rød 1 1/2 dl.  
3 Æg - Store 3 stk.  
4 Birkes 1 dl.  
5 Bagepulver - glutenfri 2 tsk.  
6 Vaniljepulver 2 tsk.  
7 Mandelmel 200 g.  
8 Kokosfibermel 1 dl.  
9 Loppefrøskaller - Fin 2 spsk.  
10 Mandelmælk - Uden sukker - Ecomil 1 1/2 dl - 2 dl.  
11 Citron - stor - Økologisk 1 stk.  
12 Lime - Stor - Økologisk 1 stk.  

 Topping

       
1 Chokolade - sukkerfri - 90 % chokolade - Mælkefri 100 - 150 g.  
2 reven citron skræl - øko Fra 1 stk. Citron.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige