Kikærtesalat med jordbær
Kikærtesalat med jordbær - Lækkert tilbehør til en god middag.
Tid i alt: 30 min.
Antal: 4 pers.
Ingredienser:
- 300 g Kikærter kogte
- 15 g Soltørrede tomater.
- 1 Håndfuld Blomster karse.
- 1 Håndfuld Persille.
- 2 tsk. Frisk Timian.
- 1 Stor Håndfuld Friske koriander.
- 50 g Bredbladet persille.
- 1 stk. Citron.
- 200 g Friske Jordbær.
- 2 spsk Olivenolie.
- tsk Himalaya salt.
- 1/2 tsk. Frisk kvlærnet peber.
Fremgangsmåde:
- Start med at sæt kikærterne over i vand til dagen efter - eller køb dem der er kogte på glas.
- Hæld vandet fra kikærterne og hæld frisk vand ved og sæt det over i en lille kasserolle. - Se posens anvisning.
- Bland olien, salt, peber, reven citron skral og citron saft sammen. - husk at vask citronen godt.
- Vask jordbær, og lad den stå på køkkenrulle og dryppe af, skær den i halve.
- Vaske alle urterne og hak den groft. Bland alle ingredienserne sammen.
- Hæld vandet fra kikærterne og bland den ved.
Jordbær
Vitaminer:A, b-caroten, Phantothensyre, Biotin, Folat, C, E, B1, B2, K, Biotin, B6 og Niacin.
Mineraler: Kalium K, Fosfor, Jern Fe, Magnesium Mg, Natrium Na, Nikkel Ni, Calcium Ca, Phosphor, Kobber Cu, Zink Zn, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se.
Aminosyrer: Isoleucin, Histidin, Prolin, Serin, Asparaginsyre, Alanin, Valin, Cystin, Tyrosin, Lysin, Methionin, Leucin, Phenylalanin, Threonin, Tryptofan, Arginin, Glutaminsyre, Glycin og Threonin.
Fakta: Det er en af danskernes favorit, og det er også min! Jordbær indeholder højt indhold af flavonider, som skulle være rigtigt godt for hjerte kar problemer. Diabetes patienter kan benytte sig af jordbær, da de har et lavt Glykæmisk index på 40. samt det høje indhold af fiber, som er med til at regulere ens blodsukker.
Tilføj en kommentar