Kikærtesalat med jordbær

Kikærtesalat med jordbær

Trine Hvornum

Kikærtesalat med jordbær - Lækkert tilbehør til en god middag.

Tid i alt: 30 min.
Antal: 4 pers.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Start med at sæt kikærterne over i vand til dagen efter - eller køb dem der er kogte på glas.
  • Hæld vandet fra kikærterne og hæld frisk vand ved og sæt det over i en lille kasserolle. - Se posens anvisning.
  • Bland olien, salt, peber, reven citron skral og citron saft sammen. - husk at vask citronen godt.
  • Vask jordbær, og lad den stå på køkkenrulle og dryppe af, skær den i halve.
  • Vaske alle urterne og hak den groft. Bland alle ingredienserne sammen.
  • Hæld vandet fra kikærterne og bland den ved.

Jordbær

Vitaminer:A, b-caroten, Phantothensyre, Biotin, Folat, C, E, B1, B2, K, Biotin, B6 og Niacin.

Mineraler: Kalium K, Fosfor, Jern Fe, Magnesium Mg, Natrium Na, Nikkel Ni, Calcium Ca, Phosphor, Kobber Cu, Zink Zn, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se.

Aminosyrer: Isoleucin, Histidin, Prolin, Serin, Asparaginsyre, Alanin, Valin, Cystin, Tyrosin, Lysin, Methionin, Leucin, Phenylalanin, Threonin, Tryptofan, Arginin, Glutaminsyre, Glycin og Threonin.

Fakta: Det er en af danskernes favorit, og det er også min! Jordbær indeholder højt indhold af flavonider, som skulle være rigtigt godt for hjerte kar problemer. Diabetes patienter kan benytte sig af jordbær, da de har et lavt Glykæmisk index på 40. samt det høje indhold af fiber, som er med til at regulere ens blodsukker.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige