
Kanelkage uden æg, gluten og laktose
Kanelkage uden æg, gluten og laktose - Er du til lækre kager, men ikke ønsker eller tåler gluten, laktose og æg, så er denne kage helt perfekt. Den smager bare fantastisk.
Ingredienser
2 x ægerstatning fra - Følg instruktioner på æsken, jeg bruger Orgran - Der skal 2 tsk (6g) til 4 tsk vand ( 60 ml). Det skal piskes grundigt.
125 g Kokossukker
1/2 dl oliven olie
1 dl surdej - af fuldkornsrismel -
2 tsk Glutenfri bagepulver
1 1/2 tsk vaniljepulver
2 tsk Ægte kanel
1 lille knivspids ingefær - hvis man kan lide der lidt krydret
1 tsk Himalaya salt
125 g Fuldkornsrismel
50 g Kokosmel
100 g revne gulerødder - Økologisk
100 g Æblemos - Clearspring
50 g Hasselnødder - groft hakket for en mere sprød udgave - kom hasselnødderne i en 100 grader varm ovn i 15 min - rul dem i et viskestykke så skallen kommer af. det giver en virkelig lækker smag.
2 pakker Ombar chokolade 92 % groft hakket
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader
Start med at piske 2 x æg erstatning fra - Følg instruktioner på æsken, jeg bruger OrgraN - Der skal 2 tsk pulver (6g) til 4 tsk vand ( 60 ml). Det skal piskes grundigt på huld hastighed, til det blivet let og luftigt, ligesom hvis man pisker æggehvider. Pisk lidt kokossukker i af gangen og pisk videre. Kom dernæst olivenolie, surdej og æblegrød i.
Vask, skræl og riv gulerødder og bland fuldkornsrismel, himalaya salt, kanel, vaniljepulver, glutenfri bagepulver og kokosmel. Hak chokolade, valnødder og hasselnødder, bland det i melblandingen. Bland den tørre og den våde del let sammen, og kom det op i en smut eller beklædt form.
If You Care - Bagepapir - Køb her
If You Care - Bagepapir sheets - Køb her
Bagetid
Bages i 45 minuter
Lad den køle af og nyd et stykke lækker kage uden æg, gluten og laktose sammen med en varm kop Pukka te
Pynt
Pynt med friske hindbær eller blåbær.
Tilføj en kommentar