Kanelkage uden æg, gluten og laktose
Kanelkage uden æg, gluten og laktose - Er du til lækre kager, men ikke ønsker eller tåler gluten, laktose og æg, så er denne kage helt perfekt. Den smager bare fantastisk.
Ingredienser
- 2 x ægerstatning fra - Følg instruktioner på æsken, jeg bruger Orgran - Der skal 2 tsk (6g) til 4 tsk vand ( 60 ml). Det skal piskes grundigt.
- 125 g Kokossukker
- 1/2 dl Olivenolie
- 1 dl surdej - af fuldkornsrismel (opskrift Her)
- 2 tsk Glutenfri Bagepulver
- 1 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 tsk Kanel
- 1 lille knivspids ingefær - hvis man kan lide der lidt krydret
- 1 tsk Himalaya salt
- 125 g Fuldkornsrismel
- 50 g Kokosmel
- 100 g Revne gulerødder - Økologisk
- 100 g Æblemos
- 50 g Valnødder - groft hakket
- 50 g Hasselnødder - groft hakket for en mere sprød udgave - kom hasselnødderne i en 100 grader varm ovn i 15 min - rul dem i et viskestykke så skallen kommer af. det giver en virkelig lækker smag.
- 2 pakker Ombar chokolade 92 % groft hakket
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader
- Start med at piske 2 x æg erstatning fra - Følg instruktioner på æsken, jeg bruger OrgraN - Der skal 2 tsk pulver (6g) til 4 tsk vand ( 60 ml). Det skal piskes grundigt på huld hastighed, til det blivet let og luftigt, ligesom hvis man pisker æggehvider.
- Pisk lidt kokossukker i af gangen og pisk videre.
- Kom dernæst olivenolie, surdej og æblegrød i.
- Vask, skræl og riv gulerødder og bland fuldkornsrismel, himalaya salt, kanel, vaniljepulver, glutenfri bagepulver og kokosmel.
- Hak chokolade, valnødder og hasselnødder, bland det i melblandingen.
- Bland den tørre og den våde del let sammen, og kom det op i en smut eller beklædt form.
Bagetid:
- Bages i 45 minuter.
Lad den køle af og nyd et stykke lækker kage uden æg, gluten og laktose
Pynt:
- Pynt med friske hindbær eller blåbær.
Tilføj en kommentar