Jordbær og Rabarber trifli med nøddeknas
Jordbær og Rabarber dessert med et twist af lakrids, toppet med nøddeknas. En dessert der er laktosefri og glutenfri.
Tid i alt: 30 Min.
Antal: 2 stk.
Ingredienser:
- 200 g Rabarber
- 200 g Friske Jordbær.
- 2 spsk. Sukrin Rød.
- 1 dl. Vand
- 2 tsk. Vaniljepulver.
- 2 stk. Husblas.
- 1 stk. Alpro sojafløde.
- 10 stk. Mandler.
- 10 stk. Pekannødder.
- 1-2 tsk. Laktidspulver.
- 1 spsk. Kokosolie.
- 2 spsk. Havregryn Glutenfri
Fremgangsmåde:
- Start med at vaske rabarber og jordbær.
- Fjern stilken på jordbær, og skær top og bund fra rabarberne.
- Skær dem i mindre stykker.
- Kom dem i en kasserolle med, vaniljepulver, sukrin og vandet.
- Lad det stå på lavt blus i 20 min.
- Kom husblas og vand i en skål i 10 min.
- Hak mandler, pekannødder, kom på en varm pande med havregryn og kokosolie.
- Hold øje med det.
- Læg det på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.Det skal først over blandingen lige inden servering. Så det stadigt er knasene.
- Tag gryden af varmen, og lade det køle lidt af.
- Kram husblassen mellem fingrene, og bland det i frugt grøden.
- Kom det i portionsglas, og sæt det på køl.
- Når nøddeblandingen er kold kom det op i en skål til det skal serveres.
- Pisk soja fløden, og bland lakridspulver i.
- Læg det oven på rabarber/jordbær grøden.
- Pynt med nødde knas og et stk jordbær på kanten..
Jordbær
Vitaminer : A, b-caroten, Phantothensyre, Biotin, Folat, C, E, B1, B2, K, Biotin, B6 og Niacin.
Mineraler : Kalium K, Fosfor, Jern Fe, Magnesium Mg, Natrium Na, Nikkel Ni, Calcium Ca, Phosphor, Kobber Cu, Zink Zn, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se.
Aminosyrer : Isoleucin, Histidin, Prolin, Serin, Asparaginsyre, Alanin, Valin, Cystin, Tyrosin, Lysin, Methionin, Leucin, Phenylalanin, Threonin, Tryptofan, Arginin, Glutaminsyre, Glycin og Threonin.
Fakta : Det er en af danskernes favorit...og det er også min ! Jordbær indeholder højt indhold af flavonoider, som skulle være rigtigt godt for hjerte kar problemer. Diabetes patienter kan benytte sig af jordbær, da de har et lavt glykæmisk index på 40. samt det høje indhold af fiber, som er med til at regulere ens blodsukker.
Tilføj en kommentar