Glutenfri Hasselnøddekugler.
Hasselnøddekugler med frisk smag af appelsiner og en herlig sødmed fra chokolade. De er helt uden siltsat sukker, laktose og gluten.
Tid i alt: 30 min.
Antal: 40 stk.
Opbevaring: På køl.
Ingredienser:
- 100 g Hasselnødder.
- 1 1/2 dl Havregryn Glutenfri.
- 50 g Chokoladeknapper eller 90 % chokolade.
- 4 spsk. Rå kakaopulver.
- 10 stk. Friske dadler uden sten.
- 4 spsk. Apppelsinsaft friskpresset.
- 3 spsk. Hasselnøddesmør.
- 1 dl Kakaopulver til pynt.
Fremgangsmåde:
- Start med at vej 100 g Hasselnødder af.
- Læg dem på en bagemåtte i den for varmede ovn på 200 grader i ca 15 min.
- Hold lige øje med dem, de må ikke blive for brændte, jeg synes bare ikke at 10 min. er nok.
- Hasselnødderne tages ud og lægges i et viske stykke.
- Den anden halvdel af viskestykket foldes henover og kør hænderne frem og tilbage, sådan at skallen falder af hasselnødderne.
- Fisk hasselnødderne op af viskestykket igen, kom dem op i blenderen med den frisk pressede appelsin saft (frisk reven appelsin skal kan med fordel også kommes i - husk den SKAL være økologisk) Glutenfri havregryn, kakaopulver, hasselnøddesmør, chokolade i mindre stykker.
- Fjern stene fra dadlerne og alle tingene kommes i foodprocessoren.
- Blend dem godt og grundigt i et par min. sådan at dejen bliver til en stor klump.
- Form kuglerne.
- Tril dem dernæst i raw chokolade pulver.
- Sæt dem lige på køl så de bliver lidt mere faste i konsistensen.
Bedste blender kan købes HER
Bedste foodprocessor kan købes HER.
Tilføj en kommentar