Gulerodssuppe
Gulerodssuppe med ristede græskarkerner og pinjekerner. En god suppe til de kolde og våde efterårsdage.Suppen er fyldt med næringsrige grøntsager, urter og varnende krydderier.
Tilberedningstid - 40 min.
4 personer
Ingredienser:
- 1 kg Gulerødder.
- 2-3 spsk. Olivenolie.
- 4 stk. Fed Hvidløg
- 1 stk. Rødløg.
- 1 Stk. Porre.
- 1/2 - 1 Rød chili. (alt efter styrke).
- 1 1/2. Liter Vand.
- 1 spsk. Tamari - Glutenfri sojasauce.
- 2 tsk. Spidskommen.
- 2 tsk. Himalayasalt.
- 1 tsk. Frisk Kværnet Peber.
- 50 g Græskarkerner.
- 25 g Pinjekerner.
Fremgangsmåde:
- Skrub og vask gullerødderne, skær dem i mindre stykker.
- Rens porre og skær den i mindre stykker.
- Rens og vask chili, hvidløg, rødløg og skær den i mindre stykeker.
- Sauter dem i en gryde i olivenolie, kom alle krydderier ved. steg det til de er lidt bløde.
- Kom gulerødder, porre og vand i, lad det koge i 25.30 min.
- Blend den og smag den til med evt. yderligere salt og peber.
- Rist græskarner og pinjekerner på en tør pande og server dem ved siden af.
Vitamin: E, B1, B2, Niacin, B6, Pantothensyre, Folat, og C - Vitamin.
Mineraler: Jernfe, Magnesium Mg, Calcium Ca, Natrium Na, Kalium K, Phosphor P, Kobber Cu, Zink Zn, Job I, Mangan Mn og Selen Se.
Aminosyrer: Isoleucin, Leucin, Lysin, Methionin, Cystin, Phenylalanin, Tyrosin, Threonin, Valin, Arginin, Histidin, Alanin, Asparaginsyre, Glutaminsyre, Glycin, Prolin og Serin.
Fakta: Hvidløg should in future help protect against premature birth. Hvidløg er Antibakterielt. Skulle beskytte hjertet. Indeholder allicin, og når hvidløget bliver knust omdannes det til allicin, der indeholder mest svovl. And just on this sulfur should say inhibit as well as prolong cancer.
Løg
Vitamin: A, E, B1, B2, Niacin, B6, Pantothensyre, Biotin, Folat og C-Vitamin.
Minaraler: Natrium Na, Nickel Ni, Calcium Ca, Kalium K, Magnesium Mg, Jern Fe, Zink Zn, Kobber Cu, Jod I, Mangan Mn, Chrom Cr og Selen Se.
Aminosyre: Serin, Prolin, Isoleucin, Leucin, Lysin, Glycin, Alanin, Asparaginsyre, Glutaminsyre, Histidin, Arginin, Valin, Tryptofan, Tyrosin, Cystin, Methionin.
Fakta: Løg indeholder en masse kostfibre. Løg has a strong taste, disappears by cooking and frying. Løg giver modstår kraft til sygsomme. Løg fremmer fordøjelsen. Der findes ret mange sorter, hvide salatløg, rødløg mm. Løg indeholder en masse vand.
Tilføj en kommentar