Daddelrulle med nødder og raw kakaopulver

Daddelrulle med nødder og raw kakaopulver

Trine Hvornum

Mangler du en lille snack eller som pålæg til madkassen, så skal du klart prøve at lave denne. Den er uden tilsat raffineret sukker og smager fantastisk på brødet eller som en lille snack.

Ingredienser:

500 g dadler uden sten

2-3 spsk Kærnet smør, for vegan udgave brug  kokos olie ( jeg synes den er bedst med smør)

50 g Birkes

50 g Saltede peanuts

50 g Mandler

50 g Hasselnødder

50 g Valnødder

4 spsk raw kakaopulver 

Kokosmel til at rulle daddelrullen i (ca. 7 spsk)

 

Framgangsmåde:

Start med at rist birkes på en tør og varm pande, bare til de bliver lidt mere sprøde. Tag birkes af den varme pande og skru lidt ned, smelt kærnet smør eller kokos olie.

Blend dadlerne groft og kom dem på den varme pande, rør godt rundt så de ikke brænder på, mens de lige står lidt på panden, så blend alle nødderne groft og kom dem på panden sammen med dadlerne, lad den stå og sautere i små 5 min.

Kom daddelmassen op i en rører maskine sammen med raw kakaopulver og birkes. Sørg for at hele daddelmassen bliver blandet godt rundt, lad det køle lidt af og rul der efter en rulle. Dyp den under vandhanen, og rul den i kokosmel.

Lad den køle af og stivne i køleskabet.

Snack: Ønsker du den som snack så lav mindre små ruller eller rul daddelmassen ud mellem bagepapir og skær det ud i passende størrelse og pynt med kokosmel.

Tip: Bland med fordel også lakridspulver i, det smager fantastisk sammen med kakaosmagen.

Opbevares på køl.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige