Chiagrød med rødbedepulver

Chiagrød med rødbedepulver

Trine Hvornum

Chiagrød med rødbede pulver - Denne grød sættes på køl natten over.

 

Tid i alt:15 min.
Antal: 1 pers.

 

Aftenen før.

Ingredienser:

Dagen efter:

Fremgangsmåde:

  • Start med at kom mandelmælk og chiafrø i en skål.
  • Rør det godt rundt, og sæt det på køl.
  • Dagen efter blander du de øvrige ingredienser i.
  • Hak chokoladen, pynt med chokolade, kokosflager og jordbær.

 

Chiafrø

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet.

Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarmfloraen.

Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies. Brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen!

Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. Chiafrø er også glutenfri. De indeholder også Omega 6. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks.  Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige