HVIDLØG

Hvidløg har været brugt af lægevidenskaben i mere end hele 5000 år. Hvidløg kan vokse sig helt op til 70 cm, og have en flerårig løgvækst, der kendes over 300 forskelligevarianter af hvidløg.

Opvarmet hvidløg bevarer stadig sin meget positive virkning på vores kredsløb, samt immunsystemet. Hvidløg er fantastisk ved virus infektioner, luftvejsinfektioner, bronkitis, lungebetændelse, luftrørskatar, forkølelse og influenza, den styrker dit immunforsvar. Hvidløg er Antibakterielt og hæmmer væksten svamp, forhindre væksten af virus og af herpesvirus.
Hvidløg har været brugt til dårligt kredsløb, for højt og lavt blodtryk i mange år. Hvidløg siges at skulle virke blodfortyndende, da den nedsætter blodpladernes evne til at koagulere. Nedsætter blodets indhold af kolesterol. Indeholder allicin, og når hvidløg bliver knust, omdannes det til allicin, som mest indeholder svovl. Det lige netop denne svovl som efter sigende hæmme samt forebygge kræft.
Fremmer bugspytkirtlens evne til at producere insulin, de små fede er utrolig nok også appetitstimulerende, og har en udrensende virkning og virker regulerendefor tarmfloraen. Broccoli og hvidløg er med til at sætte gang i enzym 1 og 2 processerne. Celleplan og fordøjelse bliver sat på plads ved indtagelse af hvidløg.
Hvidløg viser gode egenskaber ved brystbetændelse og ved problemer med amning. Hvidløg har en stærk antioxidant virkning i kroppen, forhindrer ophobning af ilt under træning i stress situationer, har du stress kortvarigt, er hvidløg klart et forsøg værd at prøve.

TIPS:

  • For at undgå hvidløg lugt, kan man tygge på rå persille eller indtage persille tabletter.
  • Allium betyder lugtende.
  • Et gammelt husråd er at hvidløg virker perfekt mod vorter, skær toppen af et fed og dup saften direkte på vorten, gentages flere gange dagligt.

Vitaminer:

  • B1-, B2- B5-, E- og C-vitamin.

Mineraler:

  • Calcium, jern, zink, natrium, selen,magnesium, kalium og fosfor.

Hvidløg