GURKEMEJE

Gurkemeje har været anvendt som krydderi mere end 4000 år. Det er en urt, som er i familie med ingefær. Den bliver brugt i karry, det er den der giver den gule farve. Gurkemeje giver karry den meget smukke gul/orange farve.
Det aktive stof i gurkemeje hedder curcumin, og har en meget stærk og hurtigt virkende anti-inflammatorisk virkning.
Gurkemeje har en forebyggende virkning på betændelsestilstande. Det siges at gurkemeje har en positiv effekt på gigt, da reducerer smerter, i det den er          anti-inflammatorisk og hæmmer bakterier. Perfekt rod til at slukke ildebrand i kroppen som betændelse. Gurkemeje kosttilskud kan tages sammen med hele sorte peberkorn for smertelindrene i stedet for panodil. Gurkemeje beskytter hjernecellerne mod nedbrydningforårsaget af frie-iltradikaler. Hæmmer sammenklumpning af blodplader. den er blodfortyndende, går ind og stimulere kredsløbet. Virker krampeløsnende i tarmsystemet, har en positiv virkning på fordøjelsen og leveren og indeholder en masse fibre. Øger slimdannelsen i mavesækken og giver en bedre fordøjelse. Kan muligvis påvirke effekten af vigtig kræft medicin, grundet stoffet curcumin som gurkemeje indeholder. Anvendes mod uren hud, samt grå og trist hud og virker mod ældning.

OBS:

  • Smuk gul farve, men pas på den smitter af ligesomrødbede også gør.
  • Husk altid har brug handsker hvis du skal skrælle eller rive en gurkemejerod, ellers får dine fingre den smukke farve, det er dog ikke værre end at er væk igen efter en dag eller to.

Vitaminer:

  • B6-, E-, K- og C-vitamin.

Mineraler:

  • Jern, kobber, kalium, magnesium og mangan.  

 

Gurkemeje