BLÅBÆR

Blåbær er et lille bær der har en fin lysende flot blåfarve til en helt sort blå farve, dette er stoffet ”anthocyanin”, der giver bærret den flotte blå farve. Der findes over 450 arter af slægten bølle (vaccinium).
Blåbær indeholder flere antioxidanter end næsten alle andre fødevarer i forhold til vægten på det lille bær.
Blåbær har mange egenskaber trods den lille størrelse den har, den kan øge kroppens insulinfølsomhed, den sænker blodsukkeret og reducerer risikoen for diabetes. Kan hjælpe med at reducere inflammation. Blåbær som kosttilskud har været solgt i mange år da den stabiliserer kollagen i øjet, og fremmer samtidig stofskiftet i øjets retina, ud over mange ældre bruger den til øjnene, bliver den også brugt modgrå stær og natteblindhed. Blåbær indeholder flavonider, forbedrer kapillærernesblodforsyning og er specifik for behandling af øjne og syn.
Så kan den samtidigbegrænse alderstegn. Blåbær forhindrer LDL-kolesterolet i at oxidere, samtat sænke blodtrykket og er i det hele taget god ved vores hjerte- kar system daden blandt andet hæmmet blodpladesammenklumpning. Det lille bær beskytter også vores hjerne mod toxiner.

Vitaminer:
  • A-, B3-, B5-, B6-, k- og C-vitamin, der sidstnævnt har en gavnlig egenskab for din krop, det hjælper blandt andet dit immunforsvar, fordi den beskytter imod virus.
Mineraler:
  • Bor, chrom, silicium, mangan, kobber,jern, magnesium, kalium, svovl, fosfor, natrium, fosfor og calcium.

Blåbær