KAKAO:

Indeholder en del jern, og lige jern er livsnødvendigt, da det tilfører ilt ud til vores celler. Kakaobønnes er en af de kraftigste antioxidanter der findes, derfor er det et stort must til at spise 70 % chokolade eller derover i det daglige, eller kom kakao nibs er en perfekt toppings til en smoothie bowl, og giver en lækker knasende fornemmelse. Kakao siges at vores evne til at huske samt at koncentrere os forbedres og siges at skulle være med til at reducere aldersrelaterede sygdomme.
Kakaobønnes egenskaber er også med til at sænke et forhøjet blodtryk.
Kakaosmør indeholder endorfiner, samt kakaobønnerne indeholder forstadier til serotonin, disse to kombinationer er med til at forstærke glæde og tilfredshed i vores krop sammen med theobromin og koffein som kakaobønnen også indeholder.

Vitaminer:

  • A-, B1-, B2-, B6-, Folat og E-vitamin.

Mineraler:

  • Calcium, chrom, jern, zink, fosfor, jod, natrium, mangan, magnesium og kalium.

Kakao