JORDBÆR:

Det er en af danskernes favorit, og det er også vores! Jordbær indeholder højt indhold af flavonider, som skulle være rigtigt godt for hjerte kar problemer. Diabetespatienter kan benytte sig af jordbær, da de har et lavt Glykæmisk index på 40. samt det høje indhold af fiber, som er med til at regulere ens blodsukker.

Vitaminer:

  • A-, B1, B2, B3, B5, B6, Biotin, folat, C-, K, - E-, 

Mineraler:

  • Calcium, zink, jod, natrium, bor, chrom, mangan, selen, kobber, magnesium, kalium, svovl, fosfor samt Jern, som der skal tilføres ekstra ved graviditet, amning og fødsel

Aminosyrer:

  • Isoleucin, Histidin, Prolin, Serin, Asparaginsyre, Alanin, Valin, Cystin, Tyrosin, Lysin, Methionin, Leucin, Phenylalanin, Threonin, Tryptofan, Arginin, Glutaminsyre, Glycin og Threonin.

Jordbær