GULERØDDER:
Gulerødder de indeholder A-vitamin, som er et fedtopløseligt vitamin, der bidrager til vores syn, faktisk er det livsnødvendigt for et godt syn. A-vitamin gør også vores hår og hud blødt. Gulerødder indeholder en masse gode kostfibre til fordøjelsen. Du kan bruge gulerødder til så mange ting, både rå, kogt, dampet og stegt. 
De fleste vitaminer ligger i gulerodens skræl. det vil sige lige så snart du skræller den mister den vitaminer. Man anbefaler den rå, bare skubbet helt ren. Jo mere den bliver tilberedt, jo mere sukker indeholder den. Der er ikke mange der ved det, men gulerod indeholder faktisk sukker. Vi bruger tit gulerødder i vores juice, det giver ud over alle de gode egenskaber og så en yderst smuk orange farve.

Vitaminer:

  • A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, Folat, Biotin, E-, K-, og C-vitamin.

Mineraler:

  • Calcium, jern, zink, jod, natrium, bor, chrom, mangan, selen, silicium, kobber, jern, magnesium, svovl og fosfor.

Aminosyrer:

  • Valin, Isoleucin, Lysin, Cystin, Tyrosin, Threonin, Tryptofan, Histidin, Glycin, Serin, Prolin, Alanin, Arginin, Glutaminsyre, Tyrosin, Asparaginsyre, Phenylalanin, Cystin, Leucin og Methionin.

Gulerødder