Cashewnødder
CASHEWNØDDER
Cashewnødder giver en skøn konsistens i en smoothie, den indeholder en del umættet fedtsyrer. Har et rigt indhold af kobber. Mangel på dette kan svække vores immunsystem. Hjerteforeningen anbefaler vi spiser 30 g nødder dagligt, bland gerne lidt forskelligt, sådan at du får lidt fra de skellige næringsstoffer og egenskaber de indeholder. Cashewnødder indeholder særligt højt umættet fedt, en kategori af fedt forbundet med en lavere risiko for tidlig død og hjertesygdomme. De er også lave i sukker, en kilde til fiber, og indeholder omtrent den samme mængde protein som en tilsvarende mængde kogt kød. Cashewnødder kan spises rår, ristede og saltede, bruges i salater, smoothies, veganske kager, raw kugler og meget mere.
Vitaminer:
- B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, Folat, E-, k-, og C-vitamin.
Mineraler:
- Calcium, jern, zink, selen, natrium, mangan, kobber, magnesium, kalium og fosfor.