
Marcipan - Hjemmelavet -Glutenfri - Laktosefri - Sukkerfri
Marcipan - Hjemmelavet, uden gluten, laktose og sukkerfri - Lækker hjemmelavet marcipan lige til desserter eller julekonfekt.
Ingredienser:
- 200 g Mandler.
- 1.2 spsk. Æblemos.
- Evt. Lidt Sukrin Rød eller lign hvis du trænger til den skal være sødere, den behøver ikke sødme.
- 1 Liter kogende vand.
Fremgangsmåde:
- Start med at sætte de 200 g mandler over i det kogte vand.
- Lad det stå lidt, begynd og smut mandlerne.
- Læg dem på et rent og viskestykke så det kan suge det overskydende vand.
- Kør dem igennem en kraftig blender, foodprocessor eller lign.
- Det skal ende med at blive fint mandelmel.
- Mandlerne kommes i en skål, tilsæt lidt æblemos, meget lidt af gangen, ælt det godt. og tilføre mere hvis der er brug for det.
- Smag på det, og hvis det er yderst nødvendigt tilsættes lidt sukrin eller andet lign. søde middel.
- Sæt det på køl, og når den er fast kan du lave konfekt eller lign.
Forslag til smagsvarianter:
- Forsøg endelig med lakrids pulver i, hindbærpulver, frugt stykker, gojipulver, hakkede nødder, Hakket chokolade eller andet godt.
Tilføj en kommentar