Marcipan - Hjemmelavet -Glutenfri - Laktosefri - Sukkerfri

Marcipan - Hjemmelavet -Glutenfri - Laktosefri - Sukkerfri

Trine Hvornum

Marcipan - Hjemmelavet, uden gluten, laktose og sukkerfri - Lækker hjemmelavet marcipan lige til desserter eller julekonfekt.

Ingredienser:

  • 200 g Mandler.
  • 1.2 spsk. Æblemos.
  • Evt. Lidt Sukrin Rød eller  lign hvis du trænger til den skal være sødere, den behøver ikke sødme.
  • 1 Liter kogende vand.

Fremgangsmåde:

  • Start med at sætte de 200 g mandler over i det kogte vand.
  • Lad det stå lidt, begynd og smut mandlerne.
  • Læg dem på et rent og viskestykke så det kan suge det overskydende vand.
  • Kør dem igennem en kraftig blender, foodprocessor eller lign.
  • Det skal ende med at blive fint mandelmel.
  • Mandlerne kommes i en skål, tilsæt lidt æblemos, meget lidt af gangen, ælt det godt. og tilføre mere hvis der er brug for det.
  • Smag på det, og hvis det er yderst nødvendigt tilsættes lidt sukrin eller andet lign. søde middel.
  • Sæt det på køl, og når den er fast kan du lave konfekt eller lign.

Forslag til smagsvarianter:

  • Forsøg endelig med lakrids pulver i, hindbærpulver, frugt stykker, gojipulver, hakkede nødder, Hakket chokolade eller andet godt.

 

Tilføj en kommentar

*Kommentar skal først godkendes før de bliver synlige