Lækker chokoladekage med sorte bønner - Glutenfri og laktosefri
Lækker chokoladekage med sorte bønner - Uden gluten - Uden tilsat sukker. Den er lækker svampet.
Bagetid: 30-40 min.
Antal: 12 personer.
Ingredienser:
- 5 Stk. Æg.
- 1 dl Kokossukker.
- 1 Spsk. Natron
- 1 Spsk. Bagepulver Glutenfri
- 6 spsk. Rå Kakaopulver
- 1 Spsk. Vaniljepulver
- 1 Hel Appelsin saft og fint reven skal. Økologiske
- 1 Dåse Kokosmælk.
- 100 g Chokolade knapper Glutenfri & Laktosefri
- 2 Dåser Sortebønner - Skyllet og drænet.
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 190 grader.
- Start med at pisk æg og kokossukker godt sammen i 5 min.
- Det bliver helt luftigt.
- Imellemtiden blander du alle de tørrer ingredienser sammen, kakaopulver, bagepulver, vaniljepulver og natron sammen i en lille skål.
- Kom de sorte bønner op i en si, og skyl dem. Lad vandet løbe fra.
- Kom de sorte bønner op i en food processor sammen med appelsin saft og skal.
- Husk at vask appelsinen grundigt inden. - og det skal selvfølgelig være en økologisk.
- Hak chokoladen groft.
- Bland kokosmælken op i æggemassen.
- Kom alle de øvrige råvare op i æggemassen og rør det grundigt.
- Find en stor spring form frem, og smør den med lidt kokosolie.
- Hæld chokoladekage dejen op i, og sæt den i den varme ovn i 30 - 40 min.
- Tag kagen ud af ovnen, lad den køle helt af.
- Server den evt. sammen med pisket sojafløde og friske bær som blåbær og hindbær. Jeg pyntede den med 100 g. 90 % chokolade, knækkede små stykker af om kom det på kagen da jeg lige havde taget den ud af ovnen, så det kunne smelte ned af dem. En håndfuld hakkede mandler til toppen, mango ville også være lækkert til her.
Tilføj en kommentar