Glutenfri Kanelkugler
Kanelkugler med ægte kanel, rå kakaopulver og lakrids. De er vegan, laktosefri og glutenfri.
Tilberedning 30 min.
Opbevaring: på køl.
Antal: 40 stk.
Ingredienser.
- 60 g Mandler
- 110 g Hasselnødder
- 30 g Rå kakaobønner.
- 4 spsk. Kokosolie.
- 4 spsk. Kakaopulver.
- 200 g Dadler uden sten.
- 100 g Chokoladeknapper.
Topping:
- 100 g Chokoladeknapper
- 50 g Kokosmel
- 2-3 tsk. Lakridspulver.
- 1 tsk. Ægte kanel.
- 1 spsk. Kakaopulver.
Fremgangsmåde:
- Blend mandler, hasselnødder, knækkede chokoladestykker og kakaobønner.
- Tilsæt kokosolie, rå kakaopulver og blend det godt sammen.
- Fjern stenene fra dadlerne, og vej dem af til 200 g.
- Blend dem sammen med de øvrige råvare.
- Når dejen er ensartet og der ikke er nogen daddel klumper, laves der 40 lige store kugler.
- Sæt dem på køl i 30 min.
- Bland kokosmel, kanel, lakrids og rå kakaopulver godt sammen.
- Smelt den sidste chokolade over et vandbad.
- Når kuglerne er blevet lidt hårde, ligger du dem i den smeltede chokolade, triller dem i kokosmel.
- Læg den på en bageplade, en beklædt tallerken eller ligende (så de kan komme i køleskabet igen)
- Når chokoladen er størknet er de spiseklar.
Bedste blender kan købes HER.
Hasselnødder
Vitaminer: A, D, E, K, B1, B2, B6, Biotin, Folat, B12 og C - Vitamin.
Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Nikkel Ni, Selen Se, Zink Zn, Jern Fe, Magnesium Mg, Kobber Cu, Chrom Cr og Calcium Ca.
Aminosyrer: Serin, Glycin, Valin, Arginin, Alanin, Lysin, Leucin, Methionin, Phenylalanin.
Fakta: God at spise som snack, hvis du ønsker at blive gravid, da den indeholder rigtig meget folinsyre. Immunforsvaret holdes i takt pga E -Vitaminet. Dine muskler vil elske hvis du spiser hasselnødder pga den høje indhold af magnesium, så slapper musklerne lettere af. Sænker dårligt kolesterol. Derud over indeholder den kostfibre, omega-6 og et kraftig antioxidant.
Tilføj en kommentar