![Glutenfri og laktosefri Jordbærkage.](http://lets-be-green.dk/cdn/shop/articles/Jordbaerkage_-_Glutenfri_-_Sukkerfri_{width}x.jpeg?v=1517524808)
Glutenfri og laktosefri Jordbærkage.
Glutenfri, laktosfri og sukkerfri jordbærkage, der bare smager så fuglende synger, det er den bedste jordbærkage nogen sinde. Jordbærkage er et MUST HAVE sommeren med Danske økologikse jordbær. En lækker frisk og sød kage/dessert som alle børn og voksne elsker.
Tid i alt: 70 min.
Bagetid: 20-25 min.
Antal: 8-10 pers.
Ingredienser.
- 200 g Fuldkornsrismel.
- 2 tsk. Bagepulver Glutenfri
- 50 g Boghvedemel - Glutenfri.
- 1 knivspids Himalaya salt.
- 2 dl. Mandelmælk uden sukker.
- 4 spsk. Sukrin rød.
- 3 Æg.
- 1 tsk. Limesaft.
- 200 g Chokoladeknapper.
- 1 stk Alpro Sojafløde.
- 1 tsk. Vaniljepulver.
Fremgangsmåde:
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggehvide, sukrin og lime saft sammen.
- Det bliver helt hvidt og luftigt.
- Alle de tørre ingredienser blandes.
- Kom æggeblommer i røremaskinen og lad den køre på lav hastighed.
- Bland lidt af mel blandingen op i af gangen.
- Bland mandelmælk i.
- Kom dejen i en smurt bage form.
- Bag den i 20 - 25 min.
- Sluk ovnen de sidste 5 min.
- Smelt chokoladen over et vandbad - Husk der ikke må komme vand med i.
- Hæld det ud over kagen, og lade den køle af og chokoladen stivne.
- Pisk fløden sammen med vaniljepulver.
- Fordel den ud over kagen.
- Vask jordbær, dup dem tørre og skær stilken af.
- Skær dem i halve og pynt dem udover hele kagen.
Jordbær
Vitaminer:A, b-caroten, Phantothensyre, Biotin, Folat, C, E, B1, B2, K, Biotin, B6 og Niacin.
Mineraler: Kalium K, Fosfor, Jern Fe, Magnesium Mg, Natrium Na, Nikkel Ni, Calcium Ca, Phosphor, Kobber Cu, Zink Zn, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se.
Aminosyrer: Isoleucin, Histidin, Prolin, Serin, Asparaginsyre, Alanin, Valin, Cystin, Tyrosin, Lysin, Methionin, Leucin, Phenylalanin, Threonin, Tryptofan, Arginin, Glutaminsyre, Glycin og Threonin.
Fakta: Det er en af danskernes favorit, og det er også min! Jordbær indeholder højt indhold af flavonider, som skulle være rigtigt godt for hjerte kar problemer. Diabetes patienter kan benytte sig af jordbær, da de har et lavt Glykæmisk index på 40. samt det høje indhold af fiber, som er med til at regulere ens blodsukker.
Tilføj en kommentar