
Drømmekage uden sukker.
En drømmekage laver uden tilsat raffineret sukker, søder på abrikoser, en mega lækker sukkerfri, laktosefri og glutenfri kage.
Til i alt: 1 time og 40 min.
Bagetid: 30 min + 10 min.
Antal: 8 stk.
Ingredienser:
- 5 stk. Æbler, pressert æblejuice. = 2,5 dl. Eller færdig købt æblemost
- 200 g Tørret Abrikoser.
- 100 g Naturli vegan blok (smør) eller kokosolie.
- 175 g Kokosmel.
- 60 g Fuldkornsrismel - Glutenfri.
- 100 g Mandelmel.
- 2 stk. Bagepulver - Glutenfri.
- 3 tsk. Vaniljepulver.
- 40 g Kokosfibermel
- 30 g Proteinpulver (mandelprotein eller ærteprotein)
- 100 g Abrikoser
- 200 g Naturlig vegan blok (smør) eller kokosolie.
- 5 Æg str. M/L
- 2 dl. Mandelmælk
Fremgangsmåde:
- Start med at sætte ovnen på 180 grader.
- Topping snask. Skær abrikoserne i små tern.
- Pres æblerne til juice, og sæt abrikoserne i blød i det.
- Lad det stå i blød mens du laver dejen. Ca. 30 min.
- Selve dejen, bland fuldkornsrismel, mandelmel, kokosfibermel, protein pulver, vanilje pulver og bagepulver sammen.
- Skær abrikos i små tern og bland det godt sammen med den bløde smør.
- Jeg brugte en stavblender.
- Bland det sammen med melblandingen samt mandelmælk.
- Æggene deles og piskes hver for sig rigtig godt.
- Æggehviderne skal være stive.
- Bland de piskede æggeblommer sammen med den øvrige dej.
- De sammenpiskede æggehvider piskes forsigtigt sammen med dejen.
- Kom den op i en beklædt bage form.
- Bag den i ca. 30 min. på 180 grader.
Topping snask.
- Blend abrikos/æble juice massen rigtig godt sammen.
- Smelt smøren i en gryde, kom kokosmel same abrikos massen i.
- Sæt ovnen på 200 grader
- Tag kagen ud og kom kokos blandingen oven på hele kagen.
- Giv kagen 10 min i ovnen.
- Tag kagen ud og lade køle hel af før du sætter tænderne i den.
Tilføj en kommentar